Agnes Mohlin

Mitt namn är Agnes Mohlin Tegelstam. Född 1989, och boende i Åkersberga, där jag även bedriver min verksamhet.

 

Våra Hundar

Pelle, Emil och Jippo.
Klicka på hundens namn för mer info om killarna.

Min uppväxt

I hela mitt liv har hundar funnits omkring mig. Mina föräldrar har sedan ca 25 år tillbaka haft hund som yrke. De har aktivt tävlat på högre nivå, och deltagit på SM i flertal grenar med sina hundar.

Under uppväxten hade vi främst rottweiler och flat coated retriever hemma. Min fars flat – Basil, var den första hunden jag började träna. Runt 7-års ålder debuterade jag med honom i lydnad och agility på hemmaklubben Österåkers BK.

 

Trots mina föräldrars passion för hundsport, har de alltid stöttat mig när det gäller mina intressen. Ålder 7-14 var jag mer en ”hästtjej” än ”hundtjej”. Intresset delades av min syster, och i familjen har vi haft flertal hästar.

Vid 10 års ålder kom vår första Border Collie – Archie. Jag fick då ett större intresse för hundarna. Vi tog oss ut till brukshundsklubben för att träna agility, fortfarande utan handling, eller egentligen någon koll alls på vad vi gjorde. Jag började arrangera agilitytävlingar – både på brukshundsklubben (utan deras tillåtelse) och i stallet med hästhinder.

2003 föddes Pelle, en Border Collie efter vår tik Maja (Kelligårdens Extreme Easy). Med Pelle blommade mitt riktiga hundintresse upp, och 2005 tog intresset för hundarna över mina hästar.
Och på den vägen har det gått. Idag skulle jag inte kunna tänka mig ett liv utan hund!

.

Mina utbildningar

Utbildad djurvårdare
(treårig utbildning på Säbyholms Naturbruksgymnasium, student 2009)
Ledarutveckling steg 1
(via Studiefrämjandet, godkänd 2009)
SBK-light instruktör
(Instruktörsutbildare Christian Lewander, godkänd 2009)
Domare freestyle
(Domarutbildare Bibbi Berglund, examinerad 2009)
Freestyleinstruktör
(Instruktörsutbildare Yvonne Öster, examinerad 2010)
Mentalkunskap steg 1
(Instruktör Ammie Hultin, via SBK/SHU, godkänd 2010)
Tävlingsledare freestyle
(Handledare Rolf Gustavsson, examinerad 2010)

.

Min tid i Afrika

 

December 2006 fick jag och min familj ett erbjudande vi inte kunde tacka nej till. Vi flyttade till Kenya, i östra Afrika.
Jag tog då en paus från studierna i Sverige, och studerade i Kenya tre månader i internationell skola, samt tre i Svensk (inriktning samhällskunskap), där jag bland annat studerade U-landsperspektiv. Kursen involverade även praktiskt arbete med regelbundna volontärbesök i Afrikas största slumområde – Kibera. Där jag besökte bland annat barnhem, skolor och kvinnocenter. De erfarenheterna har utan tvekan fått mig att växa som person, och påverkat min syn på livet.

Från Svenska skolan fick jag med mig 150 poäng extra, och har därmed ett så kallat ”utökat program”, med fler kurspoäng än normalt efter en gymnasieutbildning.

Förutom studierna besökte jag även Masai Mara (ett av världens största naturreservat), där jag fick beskåda Afrikas vilda djur på stäppen.
På andra utflykter har jag sett en gnu föda, fått en kyss av en tam giraff, blivit jagad av en flodhäst, och haft geparden cirkulerande runt vårt hus – i försök att fälla våra gårdshundar.

Efter ett halvår i Kenya flyttade jag hem till Sverige igen, och återgick till min gymnasieutbildning på Säbyholm.
Sommaren 2009 tog jag där studenten.

.

Idag

 

 

Jag arbetar heltid (eller kanske ska kalla det alltid?) med mitt företag ”trickhundar”.

Jag tävlar även aktivt med mina egna hundar. Då främst i freestyle och lydnad.
Som 19-åring deltog jag första gången i det Svenska landslaget och totalt har jag deltagit på fyra Nordiska mästerskap och två världsmästerskap.
2010 korades jag tillsammans med min äldsta hund Pelle till Svenska Mästare i freestyle.

Tillsammans med mina hundar har jag även testat på grenar som kapplöpning, retrieverjakt, IPO, bruks, viltspår m.fl. Vi backar inte för utmaningar, utan ser det istället som en chans att lära oss något nytt, och utvecklas tillsammans.
Jag tävlar i dagsläget runt om i Norden, men med mål längre än så!

.

..

Mina kurser

Som 9-åring började jag hjälpa mina kompisar med deras hundar. Främst i vardagslydnad, men även i agility. Jag försökte återspegla det jag lärt mig hemma, från mina föräldrars kurser som jag ofta (mer eller mindre frivilligt) lyssnat på.

2006 höll jag min första ordentliga gruppkurs. Den hölls på Säbyholms naturbruksgymnasium, i grenen freestyle.

Sedan min första kurs på Säbyholm, har jag instruerat från Arvika till Kenya.

2005 blev jag medlem i Österåkers Hundungdom, och satt totalt i 5 år i styrelsen varav 3 år på ordförandepost.

De områden jag för närvarande instruerar är freestyle, tävlingslydnad, rallylydnad och vardagslydnad (valp, unghund och vuxen).

Är du intresserad av såväl privatlektioner som kurser, tveka inte att höra av dig.

Agnes Mohlin
e-post: trickhundar@live.se

.

.

.

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 1 323 andra följare