SM freestyle – förbannad Agnes och agilityträning


För andra gången i sommar så har vi tränat agility!

Okej, jag kan medge att det inte var mitt förslag, utan mer Helen och Emelie som ville upp till klubben för att träna på agilityplan.
Emelie har en 6 månaders papillon som hon ville testa lite balans hinder med. Så vi traskade upp.

Pelle fick träna mycket slalomingångar, Billboo (Emelies papillon) tränade på balansbommen och Selma vippen.

Emil är för tillfället hemma hos Paulina eftersom hon inte träffat honom på hela sommaren. Så han var därmed inte med idag. Känns dock skönt att få lite kvalitetstid med Pelle.

(Bilden är från U-SM 2009)

DSC_5922

Om landslagsuttagningen i hundsport?

Fick även ett mail idag av Marie Edman. Hon ska skriva några artiklar och skicka in till hundsport som förhoppningsvis ska publiceras i nästa nummer som trycks i början av nästa vecka.

Hon undrade över mina tankar med tanke på ändringarna om landslagsuttagningen.
Jag svarade ärligt och berättade att jag tycker det är rent utav respektlöst mot alla klass III ekipage! Jag har inga problem med att gå ut med mina tankar om dessa ändringar i allmänheten.

Ni som känner mig vet att jag aldrig är den som klagar över arrangemang för tävlingar, domarbeslut och annat över internet eller tidningar. Jag tycker att arrangörer inte ska få skit när de lagt ner arbete, att domarna har rätt till sin åsikt, oavsett hur betygen satts osv. De ska endast ha ett stort tack för att de lagt ner tid och energi på oss tävlande!
Men detta beslut tycker jag inte är ok!

För några dagar sedan har de dessutom gått ut med att det inte ens krävs tre resultat i klass III för att komma till SM, det räcker om man startat en gång!

Jag har räknat ut att jag skulle ha kunnat komma undan med 120 kr i år, och ändå ha lika stor chans på landslag som jag har i dagens läge.
Dock har jag lagt ut över 4,000 i år, då bara räknat startavgifter och resor. Och under denna tid varit studerande och arbetslös.

Hade vi fått reda på det här för två månader sedan hade Nathalie Isacsson kunnat delta i år! Om hon bara varit med på en tävling med Nikita!
Så nu går det inte bara ut över klass III ekipagen, utan även dem med uppflyttningspoäng i klass II som kunde tävlat en gång i klass III och få vara med.

Johanna Lehman och Lina Pettersson skrev i somras ihop ett mail som flertal tävlande skrev under (jag var en av dem) och skickade in till SHU och SKK, där vi mer eller mindre protesterade mot detta beslut.
Detta mail har vi inte ens fått ett gensvar på. Att de inte ens kan förklara för oss varför detta beslut om landslagsuttagningens ändringar skett.

Så nu ger jag inte ett skvatt i vad folk ”högre upp” tycker. Jag håller mig till min åsikt om att det är respektlöst!

Annonser

2 svar

 1. Ja jag kan ju inte annat än hålla med! Mari ringde mig också igår och jag tycker ju också att det är så jäkla respektlöst. Jag hade inte heller behövt tävla i år överhuvudtaget utan det hade räckt med min start på Karlstads tävling i november så kunde vi ha kvalat till både SM o chans på landslaget o hur bra känns det att landslaget tas ut på ev någon hund som endast har ett resultat i klass 3. Tycker att när de vet om kritiken att de åtminstone kunde ha någon form av poängsystem som faktiskt speglar SM listan på något vis….Att det inte svarat oss överhuvudtaget är helt oacceptabelt, SHU som faktiskt är huvudman för sporten har inte svarat på något av mailen! Man kan ju alltid hoppas o önska att de ändrar något men men har inge större förhoppningar om detta..

  21 augusti 2009 kl. 18:19

  • Agnes Mohlin

   Jag håller med dig!

   Det känns som man har gjort så mycket under året som nu bara ska ignoreras och strykas.
   Det minsta de kan göra för oss tävlande är ju att ge oss någon förklaring till ändringarna, eftersom vi fortfarande inte fått det?

   Jag kan ärligt säga att om de så vill utesluta mig från att delta på SM för att jag skriver ”olämpligt” över internet så bryr jag mig nog inte så hårt längre…
   Det känns som de redan förstört tjusningen med SM och landslag för mig. Är ganska nollställd vid det här laget…

   21 augusti 2009 kl. 18:50

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s