3 jobb och på gång!


För två veckor sedan var jag arbetslös. Idag har jag tre jobb + kurser!

Jag jobbar 4 nätter i veckan på en nattklubb inne i stan, det är slitit med nattskiftet, men personalen är toppen! Personer som jag gärna hade spenderat även fritiden tillsammans med!

Jag har även börjat sitta ”barnvakt” till min 2-årige kusin. En energiknippe med namn Oliver. Olika många nätter per vecka. Hans mor (min faster) jobbar som personlig assistent och endel nattetid, och då rycker jag in. Det är hämtning hos dagmamma, matlagning, städning och nattning som gäller. Sen sover jag kvar och lämnar hos dagmamma dagen därpå.

Varannan vecka har jag även en jakthund hemma som jag är dagmatte åt. Han börjar anpassa sig mer och mer hemma hos mig, och har nu börjat koppla av.

Så målet om 26,000 till december är inte längre omöjligt!

Visst är det mycket jobb, men jag trivs toppen med samtliga. Det svåra är bara att lägga schemat så att de inte krockar. Vissa dygn kommer jag jobba nästan hela dygnet. Men med Oliver sover jag, och när Titus (hunden) är hemma hos mig så kan jag även då sova mellan promenaderna.

Kurserna ligger mellan jobben, så även det fungerar.
Det är några dygn som jag kommer att ha svårt att hinna sova mellan jobben, eller kommer kunna sova några timmar i taget.
Men när målet är att hjälpa behövande i U-land, så känner jag helt klart att det är värt det!

Som sagt tidigare så är Kenya målet! Jag och Helen planerar att åka senast i december.
Vi kommer främst att volontärarbeta. Jag själv är otroligt barnkär, och kommer spendera en hel del tid på barnhem och förskolor i Afrikas största slumområde – Kibera. Jag tror Helen har mer drift att arbeta med djur. Giraffcenter och hundshelter finns nära där vi till en början kommer att bo.

Bilderna ni flesta sett på TV och tidningar på plåtskjul och soptippar bredvid, dessa kommer de flesta ifrån Kibera.

Mer om vår resa kommer. Nu måste jag springa till bussen och åka till nattklubben!

Annonser

Ett svar

  1. Helen Wibom

    Jag längtar en massa!! Kan knappast sitta still när jag tänker på det. Och att de är så kort dit!

    10 september 2009 kl. 23:48

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s