Vad som händer just nu


Jag har inte skrivit här på jätte länge. Vilket mestadels beror på krångel hos min dator.

Under en rätt lång tid har jag nu spenderat dagarna åt att vara dagmatte (Åt en liten Papillovalp som heter Billboo) och att träna Selma. Både psykiskt och fysiskt.
Selma har haft en rätt hyffsad period nu i och med sin stress. Under kanske ett halvår så blev hon lätt överaktiverad och när jag åkte runt mycket så kunde jag oftast bara träna henne en liten stund en gång per vecka.

Just nu tränar jag henne en liten stund varje dag. Och de är så kul att se henne när hon vet att hon förstår. Hon blir super taggad och vill aldrig sluta. Dock märker ju jag att hon blir trött i huvudet trots pepp och får vara uppmärksam så jag själv inte hakar på hennes pepp utan lägger ner träningen i god tid.
"Apa" SelmaLydnadsträningen blir knappt av längre. Hon har sina stunder då hon tycker att lydnad är mycket roligare än freestylen. Dessa händer dock väldigt sällan och tror jag mer handlar om variation än just lydnaden.
Då hon inte har sina bra ”lydnadsdagar” så är hon bara låg under hela träningen alternativt osäker och stressad. Från min sida känns det meningslöst att träna då. Jag har en bichon och får då acceptera att jag inte kan ha högre krav på henne. Utan med henne kör jag huvudsakligen det hon tycker är roligt.
Dock gäller självklart höga krav  för vardagslydnaden ändå.

Det tricket vi kör hårdast på är ”pudel” som jag kallar det. Att hon ska stå på frambenen. Det är även ett trick jag har respekt för. Jag anser att man ska ta det lugnt och ha det inom stor kontroll  då det är en avancerad och långt ifrån naturlig rörelse för hundens kropp. Så vi tar det mycket långsamt (trots att Selma tycker det är jätte onödigt!) och så att speciellt musklerna som hon använder då, som hon sällan annars använder, ska hinna ikapp.
Vi åker också skate board någon kväll i veckan och går och simmar där imellan. Man får passa på nu innan hösten är här.

Sitt fint

På måndag ska jag på arbetsinterjuv på Hundpoolen AB i sundbyberg. Jobbet låter mer eller mindre redan fixat men jag ska ta upp Kenya med dom då och se om tjänsten trots Kenya finns tillgänglig. Jag hoppas verkligen på att få det.
För ca 1 år sen hade jag praktik där under tre veckor. Jag har saknat stället sen dess och de som känner mig vet att jag knappast är en person som saknar hunddagis..
Det här känns viktigt så håll tummarna för mig!

Annonser

2 svar

 1. Fanny

  Kommer dagens tävlings resultat läggas ut på hemsidan och kanske lite skrivet i bloggen må tro!

  12 september 2009 kl. 22:32

  • Helen Wibom

   Ett litet inlägg om gårdagens tävling kommer absolut dyka upp som Agnes kommer skriva. Detta lär nog inte vara uppe på bloggen förrens imorgon dock pga arbete.

   13 september 2009 kl. 14:34

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s