Emma Willblad – respektlöst!


När jag idag kommit hem efter en lång dag på SM i freestyle så tog jag en titt på Emmas blogg (efter att en vän sagt att hon nämnt mitt namn i samband med SM i den).

Vad hon skrivit om mig bryr jag mig inte speciellt hårt i. Att jag bröt lördagens program är ingen hemlighet, jag vill helt enkelt inte fortsätta tävla när jag känner att jag blir missnöjd över vår prestation, och inte vill att det ska gå ut över Pelle.
Då bryter jag hellre, och tränar vid sidan av planen. Jag vill inte tappa humöret på planen, och min hund ska inte åka från platsen med hakan låg!

Men hur hon kan prata illa om allt jobb som Skarpnäck HU lagt ner? Jag vet och förstår hur otroligt mycket jobb det ligger bakom denna helg.
De ska endast ha en stor eloge för att de tog på sig ansvaret och arrangerat det hela, och med ett så bra resultat!

Emma säger även att standarden på ekipagen var väldigt låg. Vilket jag känner är ett påhopp mot samtliga ekipage på SM.  Sveriges Elit deltog i helgen, det är här standarden ligger i dagens läge! Och än så länge har jag inte sett henne göra bättre ifrån sig.

Linda och Holly var ett av ekipagen som jag tycker gjorde otroligt bra ifrån sig! De har ett stort utbud på avancerade rörelser, och utstrålningen är bättre än jag sett hos något annat ekipage!
Jag skrattade hela programmet igenom under lördagen, och tycker även att söndagen var toppen!
Hur Emma kan klanka ner på henne och säga att hon inte förtjänade sina poäng?!? Otroligt och totalt respektlöst! Linda allt annat än förtjänar detta!

De enda hon har sagt ett gott ord om var dem som hon personligen umgås med. Resterande klankades ner totalt!

Det sista i inlägget citerar jag:
”Ja vad är en bal på slottet, kanske är jag glad över att jag för en gångs skull inte blir kritiserad i en hundtidning eller blogg, nu var det min tur att sitta på ringside och tycka fritt, visst är det lätt att träna hund när man sitter bredvid, men jag tycker nog att jag kan hålla koppel och kasta bollar bra, så nog tycker jag att det är ok att jag kan få tycka lite emellanåt…”

Om Emma nu själv blivit kritiserad och inte tyckte det var trevligt, varför gå och göra precis likadant?!?
Och om hon nu kan hålla koppel och kasta bollar, så var det ju trist att hon själv inte deltog i helgen, om hon nu kunde gjort det bättre?

.

.

.

Ni som läser min blogg, vet om att jag aldrig är den som kastar skit på varken andra ekipage, domare, arrangörer och liknande.
Men när jag hittar ett så respektlöst inlägg som detta så kan jag inte hålla fingrarna i styr… Jag har härmed hängt ut min första person över bloggen, samt förmodligen gjort mig ovän med en del av freestylefolken. Inget jag är stolt över, men jag känner att det var behövligt. Detta är inte acceptabelt, och jag tänker inte titta mellan fingrarna!

Hela Emmas inlägg hittar ni här: http://www.k9world.se/blog.php

Jag har även svarat Emma med en länk till detta inlägg.

Annonser

107 svar

 1. Alba

  reagerade oxo på det där. helt klart både sten i glashus och respektlöst.
  jobbigt att Pelle stressade upp sig så mkt och jag är lite smådeprimerad över att jag inte kunde titta!

  kram

  27 september 2009 kl. 20:41

  • Agnes Mohlin

   Jag blev skogstokig när jag läste vad hon skrivit! Haha det var inget att se ^^ Möjligen när vi tränade i så fall, för annars var det bara ren panik.

   27 september 2009 kl. 20:42

   • Alba

    fan att jag missade er träning då! ;D och det är alltid trevligt o träffa alla o snacka, det är ju inte ofta man träffar er liksom 😉

    28 september 2009 kl. 16:49

 2. R E S P E K T L Ö S var ordet.
  Om jag nu också gör mig ovän med folk för att jag håller med dig helt, så är det en världslig sak.
  Nej, vett och etikett tack!

  Själv blev jag riktigt otaggad inför söndagens program. Tog själv åt mig av orden, för jag gissar att mycket VAR riktat mot mig. Med den tanken på planen plus all annan stress var det bara dömt att misslyckas idag också.

  27 september 2009 kl. 23:39

  • Agnes Mohlin

   Ja jag blir tokig. Blir jag osams med ”den delen” av freestylefolk så gör det mig ärligt talat inget. Känns inte som att jag förlorar något på det. Framförallt inte om de ska bete sig på detta vis.

   Många ord var nog riktade mot många av oss. Trist! Och respektlöst!

   27 september 2009 kl. 23:51

 3. Sandra

  Hej Agnes mfl!
  Måste faktiskt få utrycka mig när jag läser ditt inlägg här på din blogg, jag reagerar starkt på det du skriver om att Linda är toppen och ett starkt ekipage mm, Att sitta och skriva att hon förtjänar sina poäng är inte okej när hennes hund BITER henne upprepade gånger på planen under programmen BÄGGE dagarna, att sätta en hund och förare på 2;a placeringen på ett SM när hunden biter sig fast i benet är ett stort skämt, att säga att hon ska visa upp och representera Sverige runt om i världen är pinsamt för om Holly gör det igen på en stor tävling kan det leda till allvarliga konsekvenser. Det är mot reglerna och hon borde blivit Diskad bägge dagarna! Detta är inget emot henne som person som ni skriver hon är en härlig person att se på och hon showar glatt och bjuder på underhållning men det räcker inte hela vägen om hunden biter! Då behövs det MYCKET mer träning innan de är redo.. Men att du Nathalie tar så väldigt illa vid dig och suger upp det Emma skriver på sin blogg och skriver att det mestadelen handlar om dig innebär att du själv inte tycker att du höll måttet annars hade du inte tagit det till dig, trist att du sänker dig själv! Måste också säga att i Emmas försvar hon är en del av Eliten kolla på hennes merit lista med hennes Hane Csar som är 12 år gammal och det bör du visa respekt och hänsyn till du med, annars kan man ju benämna dig som respektlös. Dumt att kasta sten ur glashus var det va? / Sandra
  / Jessica

  28 september 2009 kl. 10:13

  • Att det till mesta dels handlar om mig har jag aldrig sagt!
   Jag vet att jag inte höll måttet nu i helgen. Jag klankar inte ner och sänker mig själv, jag är bara realistisk. Jag vet att vi kan bättre än vad vi visade och jag tycker det är trist att det gick som det gick för oss. Men jag ser det endast som en sporre att träna mer. Att vi tog oss till Freestyle SM med endast tre starter ser jag som jävligt stark.

   Att någon ska tycka och tänka hur andra presterar.. Nej, då kan man istället tänka på vad man gör själv. Tycker man att man är bättre själv – grattis! Då kanske man ska bevisa det också om man vill ha någonting att säga. Den här tävlingen handlade inte alls om meriter. Den handlade om två dagar där man ska visa upp sig själv och hunden på bästa sätt. Det blir inte alltid som man har tänkt sig.

   Jag tycker att sättet Emma uttryckte sig på var helt fel! Såg inte mycket som var positivt i hennes inlägg, tyvärr. Det finns olika sätt att framföra sin åsikt.

   28 september 2009 kl. 12:14

  • Agnes Mohlin

   Klart Linda ska få nerdrag för att Holly bet i byxan, men det kan jag garantera att hon fick också, annars hade poängen varit ännu högre!

   Jag vet om att Nathalie inte är den enda som tagit mycket hårt till sig av Emmas text. Men frågar du Nathalie så vet jag att hon kommer att säga att hon inte var redo för SM. Hon startade sin hund i klass I för två månader sedan, men har bara fått raka uppflytt. Nathalie blev sedan kvalad till SM, och deltog endast som en kul grej. Men hon räknade inte med att folk skulle klanka ner på henne för att hon deltog. Det fanns platser, så varför säga nej?

   Nej Emma är inte en del av eliten, hon har en gång varit, men den tiden är över. I dagens läge tävlar hon inte freestyle med någon hund. Eller kallar man gamla lydnadsfolk för eliten också, när de inte tävlar längre?
   Och det enda Emma har i meritlistan om du tittar på SHU, är en silvermedalj i klass III.

   Som sagt är det första gången jag ”hänger ut” någon över en blogg. Men med en text som den hon skrev, där hon trycker ner flertal ekipage så långt att de inte vet om de vill fortsätta med freestyle, är för mig ofattbart.
   Vi hade alla en trevlig helg, tills vår stämning totalt förstördes av hennes inlägg.

   28 september 2009 kl. 13:24

 4. Lotta

  Har läst era bloggar och jag måste säga att du tar åt dej på tok för mycke. Hon skrev ju inte ens något illa om dej, bara att du bröt och vad var de som var så fel med de???? Kan hålla med Emma om att är de ett SM så SKA de synas, jag uppfattar de som att de var ett enkelt simpel tillställning alá hemmamatch för småknattar. Jag tex hade ingen aning om detta och då är jag ändå mycke läskunnig innom hunderiets alla tillställningar. Ang hunden som bet sin förare i benet. En kompis till dej förmodar jag och du gör ju således lika dant som du utpekar Emma för å göra, håller sin kompis bakom ryggen. Domarna som dömde måste antingen vara totalt blinda eller inkompetenta. Fel SKA raporteras och poäng SKA plockas bort! Så pinsamt om andra delar av världen får se ”våra” tävlande och hur dom tävlar om hundar som bevisligen inte håller måttet får premieras för att fara ut å tävla.

  28 september 2009 kl. 12:11

  • Agnes Mohlin

   Nej jag skrev även i mitt inlägg, att det inte är orden om MIG som jag reagerat på. Att jag bröt är ett faktum, och det står även förklaringar här i min blogg till varför.
   Det är det hon tryckte ner totalt på samtliga ekipage förutom de hon själv umgås med. Hade man velat ha SM mer pampigt så kunde man sagt till att man hjälper till. Att sitta bredvid och klaga på ekipage och arrangörer till den grad hon gjorde är inte ok.

   Nej Linda är ingen jag umgås med. Men Linda och Holly är ett toppen ekipage som jag ständigt beundrar för hennes koreografi. Och poäng drogs självklart, annars hade Linda förmodligen fått ett guld denna helg. Så svar Nej, jag försvarar henne inte för att det är en vän till mig. Jag försvarar henne för att jag inte tycker hon förtjänar den smutskastningen som Emma gjort.

   Hade jag fått plocka ut ett landslag så som jag velat ha det, vilka jag tycker bör representera Sverige, så ser det nästan ut så som det idag gör. Topp tre placerade denna helg tycker jag är Sveriges tre bästa ekipage!

   28 september 2009 kl. 13:33

   • Annika

    Hej, satt och läste era inlägg här, det är tråkigt att det ska gå så här långt i en såda liten sport som freestyle är i Sverige dag. Ska ni bråka varje gång ni träffas?? då kan det inte vara roligt att åka ut och tävla. Själv såg jag inte själva tävlingen då jag var och tävlade på annat håll, men jag var där på fredagen och trodde aldrig det var ett SM om det inte hade varit för banderollerna (de var fina). Förstår att det kostar för en liten klubb men sök då sponsorer…. Angående att en tävlande hund som biter sin husse/matte under deltagandet tycker jag är oacceptabelt oavsett vilken sport, det är diskning direkt, tyvärr. Att en hund biter sin förare även om det är under upphetsning är inte bra oas tävling eller inte. Hoppas ni får bättre struktur för vilka regler som gäller under tävlingen och att ni får opatiska domare för det är a och o i sådana här tävlingar. Om ni ska komma framåt i sporten. LYCKA till alla ni som är ute och tränar och tävlar, ge inte upp bara för detta. Jobba och kom vidare istället. Det hjälper inte att blogga massa onda ord om varandra.

    28 september 2009 kl. 15:08

    • Agnes Mohlin

     Ja jag känner verkligen att det är ett nedsteg för Sveriges freestyle med detta ”inbördeskrig” som startat. Och jag hade verkligen inte velat att det såg ut som det gör idag. Tyvärr har två sidor bildats, vilket är extremt synd!

     Arrangörerna hade en mängd sponsorer.

     Klart att hunden inte ska bita i byxan under tävling, men hade Linda och Holly diskats på grund av detta känner jag att det hade varit extremt synd för Sverige på NM.

     Partiska domare fanns inte på plats! Längre än så har freestylevärlden kommit! Mycket erfarna domare satt vid borden, och de gjorde ett bra jobb med rättvis bedömning.

     Jag är inte den som gärna bloggar illa om andra. Men känner att jag i detta fall står upp för de ekipage som inte förtjänar den sågning de fått av Emma.

     28 september 2009 kl. 15:56

     • Lotta

      skulle de ha varit en sm i lydnad så skulle den hunden som bet åka ut fortare än kvickt å då e de skit samma om de är dm,nm,sm eller os. Sådant hör inte till i sporten. Vem är de då som startat denna smutskastning och inbördeskrig måntro???????? Int 17 är de Frida och Emma inte, här skrivs de hej vilt med namn medans Emma nämde dom som gått segrande och den som bröt. Tänck att de kunde bli en så stor bjärv av en liten liten fjäder!!

      28 september 2009 kl. 19:24

      • Agnes Mohlin

       Utan Emmas inlägg hade detta verkligen inte startat!
       Att såga deltagare, arrangörer eller domare över sin blogg är inte okej!

       28 september 2009 kl. 21:28

       • Lotta

        jag skulle mer villja säga att skulle DU inte ha gjort detta inlägget så skulle detta aldrig ha startat!

        28 september 2009 kl. 23:19

        • Agnes Mohlin

         Men det hade även ansetts som helt ok att kritisera andra deltagare, arrangörer och domare öppet i en blogg.

         29 september 2009 kl. 00:35

 5. nattis

  Har läst båda era inlägg & jag tycker att det är helt sjukt hur du håller på?! Jag är inte ens insatt i freestye, men vem fan vet inte vem emma & csar är?? Och vem är du, har aldrig ens hört talas om dig?! Att emma inte var på SM har ju inget att göra med att hon är dålig, jag tycker att du borde skämmas som beter dig som du gör! Emma & Frida är ELITEN, så är det bara, kom igen när du har en hund som presterar ÅR efter ÅR, Då kanske du möjligtvis kan uttala dig om såna här saker….Pyttsan för svenska avundsjukan!

  28 september 2009 kl. 12:54

  • Agnes Mohlin

   Emma och Frida var eliten innan freestylen drog igång på riktigt i Sverige – helt ärligt. De har varit ansiktet utåt till en början, men det har dykt upp ekipage som är bra mycket bättre med tiden.

   Oavsett vad man presterat, hur länge eller hur mycket, så har man inte rätt att trycka ner ekipage till den grad hon gjort.

   Att du inte hört talas om mig bryr jag mig inte ett smack om, jag är inte ute efter att hamna i tidningar eller media, jag är ute efter att ha roligt tillsammans med mina hundar, inget mer än så. Avundsjuka kan jag garantera att det inte är.

   Oavsett vem man är, eller vad man tidigare gjort, så smutskastar man inte personer på det vis Emma gjort.

   28 september 2009 kl. 13:39

   • Tack för den Agnes! Trevligt att veta vad folk står någon stans, skönare det än att bli knivhyggen i ryggen. Jag presterade på Crufts för 6 månader sedan, kom på en 2:a plats av världelitens ekipage. Men tydligen är jag inte i närheten av ni andra.

    28 september 2009 kl. 13:59

    • Agnes Mohlin

     Jag har inte sagt att ni inte är duktiga. Men det finns ekipage från Sverige som jag tycker är bättre, det kan jag ärligt säga.
     Jag sa att du och Emma var eliten innan det drog igång ordentligt, och det var ni. Men nu finns det fler ekipage i Sverige. Att Emma ska klassa sig som över samtliga andra ekipage tycker jag varken är sanning eller ok.

     28 september 2009 kl. 14:12

   • Vill bara säga att jag håller med dig, Agnes.

    Jag läste Emmas blogg innan din, och även jag reagerade starkt på det sätt hon formulerade sig.

    28 september 2009 kl. 14:01

    • Agnes Mohlin

     Allt för många ekipage tog illa vid sig av hennes text, ett av dessa hade funderingar på att lägga ner freestylen på grund av Emmas kommentarer.
     Det spelar ingen roll vart kommentarerna kommer ifrån, självklart tar man till sig av kritik, och då känns det trist när ekipage blir totalt sågade i en blogg.

     Det ska inte finnas någon prestationsångest när man går ut på plan, samtliga grenar går ut på att ha roligt med sin hund. Man ska inte behöva oroa sig över vad folk sedan spyr ut sig om en över internet.

     28 september 2009 kl. 14:15

     • Cillan

      Självklart ska det vara roligt att tävla med sin hund. Men på ett SM kan det inte bara vara roligt, så är det i alla sporter. Tänk om vi skulle tänka på samman sätt när det gäller våra stora idrottare och inte få tycka något om deras insatser. Deltar man i ett SM får man faktisk räkna med att det kan komma åsikter om ens prestationer.

      28 september 2009 kl. 14:30

      • Agnes Mohlin

       Jag håller inte med dig alls! Ska det inte vara roligt så vill jag fan inte vara med!

       Lite väl extremt att jämföra våra stora idrottare med ekipage som tävlar SM i freestyle…

       Oavsett vart eller vad man deltar i, så har utomstående inte rätt att uttrycka sig negativt om ekipage som deltagit! De har tagit sig till SM, och är därmed kvalificerade att vara där. Resterande har ingen betydelse. Vem gör det något om det går dåligt? Man kommer inte med i något landslag, så vad har det för betydelse?

       28 september 2009 kl. 14:40

       • Cillan

        Håller inte du med om att de ekipage som deltar i SM ska vara de bästa vi har i Sverige? För då är det inte fel att jämföra dem med stora idrottare. Sedan kan man tycka att det inte borde vara en enskild förening som arrangerar ett SM utan i detta fall SHU och SKK, just därför att det är ideellt arbete i en förening. Men i just detta fall spelar det ju ingen roll vad någon annan tycker då det varkar vara så att det bara är din åsikt som är den rätta!

        28 september 2009 kl. 15:06

        • Agnes Mohlin

         Det var våra bästa ekipage som deltog på SM. Freestylen är ny, och alla andra grenar såg också ut som freestylen gör idag till en början.
         Idrotten har funnits väldigt länge, och i och med konkurrensen så förbättras grenen, det kommer även freestylen att göra.

         Jag tycker det är fel att hänga ut ekipage för att de deltog.

         28 september 2009 kl. 15:45

       • Mja, kan inte riktigt hålla med där om att resterande inte har någon betydelse. Freestyle är väl en show sport..? är inte just de resterande – alltså publiken – en viktig faktor i det hela? Och då tycker jag det är lite konstigt att de inte får tycka om vad de ser.

        Jag kan hålla med om att det kan vara enormt onödigt att klanka ner på folk på plan som presterar. Jag vet själv att det inte är någon dans på rosor då jag inte kommit långt alls trots ganska mycket tävlande med min hund. Men jag personligen känner att det är helt fel att säga att man inte ska kunna kritisera folk som tävlar. Av just den anledningen att freestyle ska vara just underhållning för de som tittar på.

        När jag ger mig ut på plan är jag fullt medveten om att jag kommer att bli kritiserad. Både positivt och negativt, något JAG tycker är bra. jag tror man behöver båda för att kunna utvecklas. Sen gäller det ju att själv kunna ta responsen på rätt sätt, att vilja se den på rätt sätt. För det är upp till var och en att tolka och reagera på sanningen. Sen gäller det att man själv vet vad man går för. Och jag tycker absolut att man ska våga sig ut och tävla fast man vet att allt kanske inte är klockrent, hur ska man annars kunna få erfarenhet? och som du säger, det är meningen att man ska ha kul också! Men man får fortfarande inte riktigt glömma att det är en tävling vi pratar om.

        Emma berättar om sina upplevelser och förväntningar. Det är väl en mänsklig rättighet att uppleva och känna. Jag var själv inte på freestyle SM tyvärr men när jag hör namnet så får jag upp en bild i huvudet på något stort och pampigt.. något i stil med stora sthlm kanske? Inte för att jag egentligen tycker det är pampigt men ah :p Jag hoppas du förstår vad jag menar. Om sedan inte förväntningarna man hade stämde överrens med det man upplever så är det väl kanske inte så konstigt att man säger det? Eller måste man verkligen ha varit engagerad själv för att ens kunna yttra sig? tänk om det argumentet hade fungerat på lärare ändå.. ”nej men hallå! du kan inte sätta ig på mig?! du var ju inte ens med och skrev uppgiften!”.

        Jag tycker det är synd att folk tagit Emmas kritik på fel sätt. Att de hoppat av tävlingen pga någon (tydligen Emma i detta fall?) yttrar sig negativt. Det är inte bra. Freestyle är en kul och showig sport! Man ska kunna underhålla och ha kui på plan! annars får ingen ut något av det. Sen är det bara att acceptera att det finns olika ambitioner och nivåer på de som tävlar. Jag personligen tycker att freestylen fortfarande är en sport i sverige under utveckling, och inte borde sätta varken STOR press på deltagare, arrangörer eller liknande. Rom byggdes inte på en dag. Freestylen har lång väg kvar att vandra i Sverige och det är upp till OSS att föra den. Och det gör vi inte utan kritik. eller?

        29 september 2009 kl. 00:46

        • Agnes Mohlin

         Kritik är behövligt. För ekipagen finns domare för detta. har man åsikter om arrangemanget kan man kontakta arrangörerna. Till domare, ja då får man själv utbilda sig och döma i så fall, och låta bli att tävla om det är domare man ogillar.

         Alla tar inte kritik i blogg med en klackspark, och man vill inte gärna leta för att hitta om något negativt skrivs om en.

         Det finns tid och plats för all kritik, men över en öppen blogg är inte rätt ställe.

         Klart publiken är en viktig faktor i det hela! Det håller jag med om till fullo. Men som sagt tidigare vill jag inte efter en tävling vara orolig att någon ur publiken ska lägga ut kritik om mig som tävlande.
         Ofta vet man själv redan om sina tabbar, man behöver inte få dem skrivna i pannan av utomstående som varken känner mig eller min hund.

         Denna gång blev jag själv inte kritiserad, men flertal andra blev det. Och jag tycker inte de förtjänar det som sagts om dem.

         29 september 2009 kl. 01:05

 6. Cillan

  Denna diskussion tycker jag börjar handla om ren smutskastning av Emma. I denna blogg handlar det om att bara reagera negativt på Emmas inlägg. Visst hade Emma åsikter, men jag kan inte hålla med om att hon hängde ut ekipage med namn. Själv tycker jag att man måste se den stora kritiken som som Emma framför, som är viktig för sportens framtid. Den består i arrangerandet av SM och kvalliten på domarna. Självklart kan det vara så att nivån på ekipagen i Sverige är lägre nu än för något år sedan på grund av generationsskifte. Men på ett SM måste man ändå kunna se att det är ”top of the top” som tävlar. Hur du (Agnes) sedan kan prata om Emma som en föredetting tycker jag är förvånadsvärt. Att Emma inte var med i år handlar ju om att Csar är 12 år och hennes nya ”material” är för ungt, inte att hon har legat av sig som person. När man pratar om Freestyle i stora delar av hund sverige är det Emma som folk tänker på. Hade det inte varit för Emma och Fridas marknadsföring av sporten hade vi inte haft den tillväxten som vi har idag. Jag har träffat så många barn och ungdomar som vill börja med sporten efter att ha sett dem på TV och i tidningar. Tycker nog att arrangörerna borde ta åt sig mer av den kritik som Emma framfört inför framtiden. Sporten vinner inget på att daltas med, kritik för bara sporten framåt. Jag är övertygad om att Emma gärna skulle se att de som är aktiva just nu tar ett kliv framåt och visar upp sporten för att den ska fortsätta växa.

  28 september 2009 kl. 14:26

  • Agnes Mohlin

   Hon beskrev ekipagen på ett vis så att vem som helst kan lista ut vem det är. Hon kunde precis lika gärna satt ut namn.

   Arrangörerna har kämpat för att få detta SM att gå vägen, och det gjorde det! Det är ett ideellt arbete, och ett tungt sådant! Jag är otroligt glad att de tog på sig detta.

   Domarna är några av Sveriges mest erfarna! Dem kan man verkligen inte trycka ner på! Och när man tar ut ett snitt av fyra domare, så blir det ett jämnt betyg som stämmer!

   Freestylen såg inte bättre ut för ett år sedan! Titta in på SHU.se och se på resultatlistorna. Sporten växer endast, och bara till det bättre.
   Något generationsskifte? Fler ungdomar börjar med sporten, det betyder inte att de äldre slutar. Det blir bara fler, vi byter ju inte ut några ekipage.

   Ja i mina ögon är Emma en föredetting, tills dess att hon kommer igång med en ny hund.

   Om hon ville ge arrangörerna kritik, hade hon kunnat tipsat, och göra det på plats till dem. Inte hänga ut dem på detta vis i hennes blogg.

   28 september 2009 kl. 14:35

 7. Varför kan man inte jämnföra freestyle SM med stora idrottare?! I grund och botten är det väl egentligen samma tävlingstänk, idrottare håller nog också på med sporten för att det är roligt och på tävling vill dom förhoppningsvis vinna?

  I vissa av ekipagens bloggar kan man läsa om hur liiiiite dom tränat, att dom struntar i hur det går osv. Hm…då kanske man också får räkna med att folk bloggar om låg nivå på ekipagen, eller?

  Emma har fortfarande inte hängt ut någon personligen sen om folk väljer att ta det personligen eller inte är väl upp till dom? Och om folk känner att dom vill sluta med sporten pga Emmas inlägg bör dom nog göra det också. Är man så svag att man inte kan läsa kritik som inte ens är riktad personligen till en själv bör man nog sluta tävla!

  …och Emma skrev vad som hände på tävlingen, det är väl ingen hemlighet?

  28 september 2009 kl. 15:08

  • Agnes Mohlin

   Om man blivit kvalad till SM, men inte hunnit träna, ska man låta bli att delta? SM hade plats för 20 deltagare, men endast 12 tävlade. Ska man avsäga sin plats? Är det det du menar? Vem skadar det om man deltar när det inte ens fans ekipage nog att fylla ut platserna som fanns. Ingen hade räknat med att bli uthängd efteråt, då hade vi nog haft ett ännu lägre startantal, vilket jag skulle tycka var tråkigt.

   Jo Emma hängde ut folk personligen med väldigt tydliga beskrivningar.

   Emmas uppfattning är hennes, och den kan hon hålla för sig själv, inte lägga ut på internet om hon nu tyckte att det var så dåligt som hon uppenbarligen gjorde.

   28 september 2009 kl. 15:50

   • Lotta

    Har man kvalat till sm men skiter i å träna så tycker jag inte man har där å göra. Är man så in i bängen lat eller rent utav dumdristig att man inte tränar så ska man avsäga sej sin plats. Då ger man chansen till andra å få vara med i stället som kanske inte fick va me för att lata människor tok platsen bara för att. Efter å ha läst alla dina svar å angrepp så verkar de inte sämre än att du aldrig varit på ett sm tidigare. Jag förstår så mycke väl vad Emma menade när hon ifrågasatte vart ”stånden” var. Hon + Frida har rest mycke på STORA tävlingar och där finns de mycke utbud just för besökande. Kanske dom är bortskämda????
    De enda de luktar är just avundsjuka på henne ifrån din sida ( jag bryr mej inte lär du garanterat säga) men tänk, du har blivit omnämd av en del av dom som kämpat som små murveldjur för att sporten ska bli erkänd. Känd dej stolt istället!

    28 september 2009 kl. 17:38

    • Agnes Mohlin

     Fast problemet var ju att det inte var fler som ville vara med.. Det fanns plats för 20 deltagare, men vi var bara 12 st.

     Vad exakt skulle jag vara avundsjuk på? Det är det jag inte kan förstå?

     Jag är stolt över mina prestationer sedan tidigare. Och det vet jag fler som är, några av dem blev sågade totalt i Emmas blogg och tog väldigt illa vid sig. Det är det som jag reagerat på.

     28 september 2009 kl. 21:20

   • Absolut, delta får man självklart göra och ju fler desto roligare!

    Man måste väl kunna spekulera och analysera runt tävlingar, speciellt efter ett SM?! Hur ska vi annars kunna utveckla sporten? Folk som tar åt sig är väl kanske då dom som anser att beskrivningen passar in på dom…och det är väl upp till dom? Eller? Sen tycker vi ju alla olika och det måste man väl kunna accpetera?

    En blogg är väl till för att skriva om hur man känner, värderingar, tankar osv… det är väl ofta det som gör bloggar intressant!

    Rätt tråkigt att Emmas inlägg, som enbart baserades sig på tankar och reflektioner gällande SM spårar ur totalt och slutar med smutskastning av henne och Frida. Frågan är om det känns bra?!

    28 september 2009 kl. 19:19

    • Agnes Mohlin

     Totalt sågad är det nog inte många som tycker om. Och så detaljerade beskrivningar som hon gjort så är det inte svårt att förstå vilka hon talar om.
     Och nej det tycker jag inte alls att man ska acceptera. Det ska inte finnas någon ångest över att gå ut på plan, man ska inte behöva tänka på vad folk kan skriva i bloggar efteråt.
     Så vill i alla fall inte jag ha det, oavsett om det är SM eller inte!

     28 september 2009 kl. 21:27

 8. Det vr vel ikke ekvipasjene som fikk kritikk av Emma, men bedømingen. Jeg vet ikke hva som er hva, om de fortjente de poengene de fikk eller ikke, men at noen skal få lov til å mene noe om det bør da være lov. At andre skal få lov til å mene at det ikke er på sin plass er også ok, men en bør respektere den andres meninger uten å bli fullstendig respektløs.

  At du ikke liker det Emma mener bør du ha all rett til å gjøre, uten at du burde gå til angrep på hennes som person eller påstå at hun ikke har noen mulighet til å uttale seg fordi hun for øyeblikket ikke har en hund å delta med? De fleste utøvere havner i den situasjonen en eller annen gang, så er det i Norge nå også, hvor et par av de beste snart kommer tilbake, men de har ikke sluttet å være i eliten selv om hundene deres ikke er klare.

  At mange nye er på et meget høyt nivå er jo helt supert, men utenfor Sveriges grenser er bl.a. Emma, Frida og noen få til som har gjort seg bemerket for oss som følger med i sporten. Så er det jo opp til dere andre og komme dere ut og vise hva dere er gode for dere også, uten at andre skal bli noe dårligere og bedre.

  Og i følge de meningene som kommer fram her, burde nok ikke jeg heller ha noen rett til å uttale meg, siden jeg ikke er i noen elite og ikke kommer dit med den hunden jeg har nå med det første, men det betyr ikke at man ikke har kunnskap om sporten eller har noen mindre rett til å uttale seg. Uttaler man seg må man også tåle reaksjonene man får, og man bør være glad at vi lever i land hvor vi kan få ha meninger. Det er altfor mange som ikke en gang har mulighet til å uttale seg i noen grad, i allefall ikke i en blogg.

  28 september 2009 kl. 17:03

  • Elin

   Hon mena ikke att gå till angrepp på Emma för att hon ikke hade någon hund hon tävlar med nu. Allt hon ville var att försvara dom som kände sig kränkta och oppmuntra dom att fortsätta. Jag håller med dej helt annars och du har rätt i de du säger. Och som du sägar att blogga om de är lågt. Men ja anser inte heller att de är de Agnes gör!

   Agnes är en supergo tjej som är grymt bra på att dra fram folk som inte vågar så ja förstår att dett gör henne frustrerad då de kan räcka för att folk ska ge upp.

   klem Elin och Hilda

   09 oktober 2010 kl. 00:27

 9. Malin

  Hej Anges! Jag håller totalt med dig! Att Emma och Frida beter sig illa är ingen nyhet, jag har redan hört rykten om att Frida till och med blivit anmäld till SSK pga hur hon betett sig på sin blogg! Att två vuxna människor kan uppföra sig som två fjortisar är för mig helt chockande! Jag menar jag har sett dem tävla och så himla bra är dem inte! jag tror de bara har svårt att acceptera att de inte är bäst längre..måste kännas jobbigt för Emma som fick vara med på Oprah (som hon gärna nämner konstant) att inte ens kunna spöa er längre.Hon gjorde inte ens bra ifrån sig på programmet och jag skämdes för hennes del. Ett helt klart fall av avundssjuka! Allt de gör är att kasta skit på domare, övriga ekipage och arrangörer! Om de har problem med att bli dömda kanske de borde sluta att tävla i en bedömningssport! Tur för dem att de har varandra för jag vet ingen hundförare i sverige som ser upp till dem längre!

  28 september 2009 kl. 17:51

  • nattis

   JO JAG! Usch vilken hemsk människa du verkar vara?! Vem fan skulle inte skryta om att ha varit med på oprah?? Är det verkligen emma & frida som är avundsjuka?! Tycker att ni är hemskt patetiska som inte kan ta kritik på ett bra sätt & göra något vettig med den…Istället för att ödlsa energi på hur dåliga emma & frida är, så kanske ni kan lägga ner mer träning på era hundar, så att nästa gång är kritken bra!

   28 september 2009 kl. 21:01

   • Agnes Mohlin

    Vet inte riktigt om detta inlägg är riktat till mig eller Nathalie riktigt…

    Jag tycker inte det är ok att trampa ner 12 deltagare, 4 domare och en väldans massa arrangörer, och helt utan reaktion komma undan med det.

    Jag tänker inte sitta tyst längre!

    28 september 2009 kl. 21:34

  • Agnes Mohlin

   Kanske inte något man får erkänna, men jag började småskratta lite när jag läste ditt inlägg 🙂

   Vet inte riktigt hur jag kan svara detta inlägg ^^

   28 september 2009 kl. 21:24

 10. Moa

  Håller med dig Agnes till 100 %..
  Emma och Frida är så barnsliga för att vara vuxna människor…

  28 september 2009 kl. 19:26

 11. Malin

  Freestyle ska ju vara en sport för ”ungdomar”. Jag har hört om både unga tävlande och dommare som blivit attackerade av F och E som blivit så ledsna att de helt vill sluta med sporten! Bara för att man i andra sporter beter sig illa mot varandra måste man väl inte göra det här? Folk bir ju ledsna!! Tror knappast att Carolina Kluft smutskastar medtävlande i sin blogg och skyller på alla möjliga saker om det inte gått bra för henne på en tävling! Vore ju bättre om vi alla stöttade varandra och glädjes åt varandras resultat? Jag tycker allt skitsnack ska sluta från alla håll, freestyle är ju inte på liv och död. Så sluta tryck ner varandra och ge er ut på träningsplanen istället! Dommarna dömer efter strikt bestämda regler, så man kan inte skylla på dem om man inte får den placering man hoppades på! Och det är inte de som är bättres fel om de vinner!

  28 september 2009 kl. 19:34

  • Agnes Mohlin

   Vi ska nog vara tacksamma för att så många ungdomar nappat på grenen! De är väll framtiden eller hur man nu säger..
   Och personligen tycker jag de är bättre på att ha roligt på plan 😉

   28 september 2009 kl. 21:30

  • Rebecca

   Om man är så vek och inte tål kritik och kommentarer kanske man ska funderar på en annan sport.. fast detta förekommer i de flesta sporter.
   Alla kommer inte alltid gulla med alla andra deltagare!
   Bli starkare av kritiken du får!
   Det här är ju bara patetiskt, ”attackerad av F och E”. Hur då? Med ord, va sa dom? VIKTIGT!! Va det mordhot, skrek dom för fulla halsar, sa dom att hunden va ful, tyckte dom att nån behövde träna mer?

   Och freestyle är en sport för ALLA!

   Om man tycker att domaren dömt felaktigt, är det inte bättre att få prata med domaren då? Eller ska man bara knipa och gå därifrån?

   Jag tycker inte att man ska lyssna så mycket på allt skit man hör!

   Men du säger att skitsnack ska sluta från alla håll.. du har inte börjat bra!

   03 november 2009 kl. 16:19

 12. Sara

  Sveriges första SM är avslutat. Sverige har fått sitt landslag.
  Fem duktiga förare och deras hundar ska representera oss i Danmark.

  Sluta denna omogna och destruktiva diskussion.

  Jag mår dåligt, ni mår dåligt och sporten far illa!

  28 september 2009 kl. 19:47

  • Agnes Mohlin

   Jag tycker det är extremt tråkigt att det blivit på det här viset! Det håller jag med dig om!
   Men jag kan heller inte titta mellan fingrarna angående det inlägg hon gjort. Allt för många har tagit åt sig, och det är dags att någon står upp och säger att det är fel.

   28 september 2009 kl. 21:32

 13. Okej, nu lägger jag mig i. Detta har gått överstyr! Jag håller med om att det inte var okej att hon skrev på det viset om deltagarna, domarna och oss arrangörer. Men att låta en människas åsikt och röst förstöra för en själv på det viset?! Jag menar att ALDRIG mer vilja köra freestyle pga det hon skrev…?

  Fakta: Haters kommer ALLTID att finnas, folk kommer ALLTID att prata bakom ryggen, i bloggar osv. Det enda man kan göra är att själv sätta sig över detta, inte sänka sig till att snacka skit.

  Nu menar jag inte att Emma är en ”hater”, för det är hon inte. Hon är inte elak, däremot kan hon vara väldigt rakt på sak och kanske lite väl öppen med sina tankar. Tyvärr fungerar det inte alltid till ens fördel, tyvärr råkar man såra en hel del människor ibland. Men det är så hon är och det får man acceptera, eller iallafall lära sig att ignorera.

  Tycker det är väldigt strongt av dig Agnes att säga vad du tycker och tänker. Saken är den att det var precis det Emma gjorde också…

  Och ”Nattis” som skrev om hur hemsk människa Agnes var osv. Hur svag är du egentligen?!

  Agnes är inte en hemsk människa, hon är en underbar människa. Så yttra dig inte om något du inte har en aning om tack! 🙂

  28 september 2009 kl. 22:20

  • Agnes Mohlin

   Personen i fråga ville inte köra freestyle, då hon var rädd för att bli hackad på i bloggar efter att ha deltagit. Hon känner att det i så fall inte är värt deltagandet.

   ”haters” bakom ryggen kan vi inte göra så mycket om, och oftast når det sig inte runt hela freestylevärlden. Men när det läggs ut på bloggar så kan vem som helst se?

   Jag tänker dock inte acceptera att hon är ”rak på sak” när hon trycker ner folk över internet. För mig är det inte att vara rak på sak, det är att vara respektlös. Så det kan jag varken acceptera eller ignorera.

   Tack för sista meningen Anna 🙂

   28 september 2009 kl. 22:47

   • Det är tråkigt att hon inte ville köra pga det. Jag har svårt att förstå när folk tar åt sig av saker andra säger om dem, men det är för att på min karta finns inte det. Men sådan är jag som person.

    Om den personen som inte ville tävla läser detta, ta inte åt dig av vad andra säger om dig bakom ryggen eller i bloggar. För som jag sa till en kompis nyss, det finns miljarder med människor i världen. Om EN av dessa miljarder skriver något negativt om dig, vad gör det dig egentligen? Väljer andra att hålla med eller tro på det som skrivs är de svaga och ointelligenta. De har inte styrka eller intelligens nog att bilda sig en egen uppfattning. Dessutom, vad tycker du om dig själv? Det är det som är viktigast! Stå på dig! Du är bra!

    Och Agnes, jag förstår vad du menar. Det är bra att du säger ifrån när du tycker något är fel. Däremot tror jag att Emma förstått det nu. Frågan är om det är nödvändigt att fortsätta, är det värt att fortsätta kriga? De flesta har sagt var de står, vad de tycker och tänker. Räcker det inte nu? Som sagt, Emma tävlar inte ens freestyle för tillfället. Kanske ska lägga detta på hyllan tills vidare?

    Jag personligen tänker lämna detta bakom mig och lägga energi på att ha roligt istället! Ser verkligen fram emot att komma och tävla hos er på Österåker den 7 nov och sedan tävla på mässan! Sedan om någon skulle skriva att jag och Gross suger efter att vi har tävlat kommer jag rycka på axlarna. För kanske sög vi, kanske gjorde vi det inte? Jag älskar min hund, vi har roligt tillsammans. Skitsamma om vi inte vinner eller om andra tycker vi suger!

    Avslutningsvis, snälla alla som läser. Sluta bry er så mycket om vad som sägs om er bakom ryggar och i bloggar! Ingen lyssnar på skitsnack! Ut och ha roligt istället!

    Btw, varsågod för sista raden 😉

    28 september 2009 kl. 23:29

    • Agnes Mohlin

     Anna du har en toppen inställning till freestylen! Och hade alla den inställningen så hade vi inte haft något problem!

     Men alla går inte med den självsäkerheten som du gör. Och dessa känner sig lätt överkörda, och andra kör lätt över.
     Att lägga ”kriget” på hyllan känns bara som att göra det ännu mer undertryckt.

     29 september 2009 kl. 00:44

     • Jag förstår att inte alla går runt med den självsäkerheten. Jag förstår att många kan känna sig överkörda och att folk gärna kör över de som inte är så självsäkra. Däremot så tycker jag att för att det ska vara värt att fortsätta detta, bör man ha en lösning. Annars blir det lätt att man enbart klagar på och smutskastar varandra utan att komma någon vart. Så eftersom att jag inte har någon lösning till detta väljer jag att inte bry mig om det. Iallafall inte tills jag har en lösning…

      Men har du eller någon annan en lösning på detta problem, så go for it! Annars kanske man ska ligga lite lågt tills man kommit på en lösning, just för att det inte ska bli en massa smutskastning?

      29 september 2009 kl. 01:18

      • Agnes Mohlin

       Jag kan inte se svårigheten i att knipa igen i bloggen angående ens personliga åsikter.
       Vi har domare utsedda för att ge kritik, utomstående har ingen rätt att såga deltagande i sina bloggar.

       29 september 2009 kl. 01:40

       • Jag ser heller inte svårigheten i att knipa igen i bloggen om ens åsikter. Eller ja, är de positiva tycker jag man ska skriva dem. Tyvärr delar inte alla denna syn och i Sverige har vi yttrandefrihet, på gott och ont… Så tyvärr kan man inte tvinga någon till att inte skriva negativ kritik i sin blogg.

        ”Har man inget snällt att säga kan man lika gärna hålla käften.”
        Ett vist ordspråk, synd att inte alla följer detta…

        29 september 2009 kl. 01:52

        • Agnes Mohlin

         Dock har jag fått lära mig sedan jag la upp inlägg nr 1 följande:

         1:3 att handla och uppträda på sådant sätt att
         det inte skadar eller motverkar SKK eller dess
         medlemsorganisationer och att inte uttala
         sig nedsättande om enskild medlem.

         1:4 att i anslutning till prov, utställning eller
         tävling inte agera på sådant sätt att det
         påverkar andra hundars chanser till rättvis
         bedömning och att inte heller uttala sig
         nedsättande om andra

         29 september 2009 kl. 01:54

         • Aha, soft det visste jag inte! Vad händer om man bryter mot dessa då?

          29 september 2009 kl. 01:58

          • Agnes Mohlin

           Det har jag dock istället inte koll på ^^

           29 september 2009 kl. 02:01

          • Haha okej, hur får man reda på det då?
           Kan vara bra om alla vet om det så kanske de tänker sig för innan de skriver!

           29 september 2009 kl. 02:05

          • Agnes Mohlin

           Borde vara genom SKK..

           29 september 2009 kl. 02:11

          • Helen Wibom

           Citerar:
           ”Pia Wahlström säger:
           29 september 2009 vid 10:48

           Om man bryter mot SKKs grundregler kan man få registrerings- och tävlingsförbud eller t o m bli utesluten ur organisationen.”

           29 september 2009 kl. 17:51

          • Pia Wahlström

           Om man bryter mot SKKs grundregler kan man få registrerings- och tävlingsförbud eller t o m bli utesluten ur organisationen.

           Efter att ha läst både Emmas och Agnes blogg förundras jag över vilken energi freestylefolket har. Använd den energin till något positivt istället för att sänka den sport ni älskar. Var stolta över att Sverige har ett landslag att skicka till NM i Danmark. Hejja fram hela vårt landslag istället för att bara hejja på ”era” favoriter! Om inte hela laget samarbetar och coachar varandra kommer Sveriges landslag aldrig att vinna ett mästerskap! Publikstödet är också en mycket viktigt del för att lyckas. Jag hoppas att den här destruktiva debatten slutar här och för all framtid. Jobba hårt för sporten istället och stötta varandra.

           Pia Wahlström
           Svenska Kennelklubben
           Lagledare för Svenska Landslaget i Freestyle 2009

           29 september 2009 kl. 10:48

          • Agnes Mohlin

           Pia. Tack för ditt svar om följderna om man bryter mot grundreglerna!

           Jag håller till fullo med dig om att det blivit en negativ stämning. Mitt inläggs skrevs endast för att stå upp för dem som tagit vid sig enormt efter Emmas inlägg.
           Det känns svårt att stötta varandra, om man ska oroa sig för vad som skrivs i bloggar efter tävlingar.

           Självklart håller vi dock stenhårt på det svenska landslaget som tävlar på NM i november!

           30 september 2009 kl. 12:28

 14. Therese

  Åh herregud skämtar ni med mig eller??

  Varför göra dett till en sån jäkla stor grej? Jag tycker självklart att man får kritisera och komma med tankar och funderingar över hur ett SM arrangeras och hur deltagarna är.. I alla sporter så är det folk som har synpunkter. Kolla VM i agility. Om någon är med i agilitylistan så har ni även där sett vilken het diskusion det blivit angånde de svenska landslagsdeltagarna… Det blir sånt här! Men Emma skrev INTE ett enda namn i sin blogg som gör att någon ska ta åt sig så. Hon skrev väldigt öppet vad hon tycker och tänker. Enligt mig helt OK. Jag tycker Emma o Frida fortfarande är eliten i freestyle. De är enormt trevliga, godhjärtade och positiva människor. Varför detta skit helt plötsligt? Man måste ju få kritisera ett SM om det inte såg ut som ett??!! Sen kan man alltid tolka som man vill, men till det hela så behövs det personer som just emma, som vågar säga vad hon tycker för att göra nästa års SM mycket bättre. Skarpnäck gjorde ett bra jobb, men det går att göra bättre.. Lägg ner nu stridsyxan och se det hela lite mer positivt. Vi gör sporten bättre och starkare. I alla hundgrenar försegår detta tjafs om att folk vågar göra sina röster hörda, inte alla vill höra det. Men stäng av lurarna då!!!

  28 september 2009 kl. 22:49

  • Agnes Mohlin

   Emma kunde lika gärna skrivit ut namn! Hon gjorde så detaljerade förklaringar att det inte gick att ta miste om vilka ekipage hon menade.
   Självklart tar man åt sig om man läser det hon skrivit, man är inte annat än mänsklig.

   Om man själv varit villig att hjälpa till att arrangera, så hade det varit en sak att kritisera arrangörerna.
   Eller om hon deltagit och vunnit stort – då säga att standarden var låg.

   Men att inte hjälpa, döma, arrangera eller något, sitta och trycka ner på dem som faktiskt gjorde något?

   28 september 2009 kl. 23:14

 15. Malin

  jag tycker Agnes är sjukt modig som tar upp detta! Det är inte okey att bara titta på när andra trycker ner folk med flit. skulle du lotta titta på om någon blev misshandlad? Det är ju mental misshandel de har sysslat med! Det går inte att rättfärdiga med att ”man måste få säga vad man tycker”.

  28 september 2009 kl. 23:25

  • Agnes Mohlin

   Jag känner att allt för många har tagit åt sig för att det ska gå förbi obemärkt. Och jag sitter i en position där jag kan säga ifrån. Självklart ställer jag upp!

   29 september 2009 kl. 00:37

 16. Alma & Hilmer (Curly Coated Ret.)

  Har läst båda blogginläggen och kommit fram till:
  * Emma nämner inte namn på de ”sämre” ekipagen, NI gör! Alltså såg ni också missarna, då var det uppenbart att det inte höll rätt standard
  * Emma har rätt till sin åsikt, det är hennes blogg. Och hon har själv bevisat att man kan nå långt, och har gjort det själv! Ta till er ”kritiken” och jobba utifrån det!
  * Ett SM är ett SM, och jag har varit på ett SM där folk kom helt oförberedda och litade blint på att deras djur skulle rädda dem ur situationen, hoppades på att djuret mirakulöst skulle göra allting rätt! Dessa människor har ändå kvalat in dit, men verkade ändå inte ligga på rätt nivå. Så sånt händer! Dock var detta inte i en hundtävling utan häst.
  * Att hon påpekade att du avbröt ditt program var ingen kritik, utan hon konstaterade att du avbröt. Ingen vidare spekulation i varför, men hon kanske hoppades på att du skulle upplysa henne om varför, för hon såg inte själv!

  Själv håller jag mig ifrån tävlingsbanan pga. min brist som förare gentemot min hund.

  29 september 2009 kl. 09:29

  • Agnes Mohlin

   Till Alma:
   * Emma ger utförliga beskrivningar om dessa ekipagen. Jag har inte nämnt något negativt om dem.

   * Emma har rätt till sin åsikt, men hade du velat läsa om dina missar i någon annans blogg?

   * Om man kvalar in, är man inte på rätt nivå då? 4 utbildade domare fanns, och dessa sätter poängen, inte utomstående.

   * Förstår inte varför folk ens kommenterar min brytning, då jag själv skrivit ut att det är ett faktum och inget jag protesterar mot…

   30 september 2009 kl. 12:22

 17. Kajsa

  Det är inte okej att tex. Frida gång på gång ska få första placeringar eller överhuvud taget höga placeringar fastän hon inte alltid har bäst program. Hon vinner på sitt namn inte på hundarnas prestationer.

  29 september 2009 kl. 15:18

  • Agnes Mohlin

   Detta är en svårighet inom alla grenar, och desto värre inom de små.
   Om detta är en sanning eller inte uttalar jag mig inte om här dock 🙂

   30 september 2009 kl. 12:30

 18. Lisa

  Jag vill bara säga att det du håller på med e barnsligt! Sluta skriva elaka saker om Emma och Frida, för annars är du ju som Emma är, enligt dig! Jag tycker Emma och Frida är dom som man tänker på när man hör ordet Freestyle, och det är dom som har presterat bäst utav er, så håll tyst om du inte kan komma med något bättre!
  Lägg ner allt detta nu och satsa på freestyle istället!!!

  Jag känner inte dig men efter allt detta du har skrivit så verkar du inte vara en så trevlig person, tyvärr… Du får många att backa bort från freestylen när du gör något sånt här!
  Ägna din tid och ork till dina hundar istället om du inte klarar av och se vad andra tycker om SM:et i år!

  29 september 2009 kl. 15:45

  • Agnes Mohlin

   Vem du tänker eller inte tänker på i freestylesammanhang beror ofta på hur insatt man är.
   Prestationer kan du kolla upp på SHU.se
   Men jag kan tala om att höst tilldelad poäng så är det Li Stenberg (96,5p), flest guldmedaljer har Li Stenberg och Linda Laikre (3 var). Högst snitt (räknar 3 resultat) har 1- Linda Laikre, 2- Li Stenberg, 3- Lilja Fredriksson, 4- Karolina Pettersson, 5- Jag, 6- Margareta Åhs, 7- Frida Binette (räknat sedan freestylen blev officiell 2007, innan dess finns inte resultat registrerade).

   Vilken prestation talar du om?

   30 september 2009 kl. 12:47

 19. Hej!
  Efter har läst båda era inlägg samt alla svar blir jag oroad. Oroad över sportens framtid. Det är sådant här tjaffs som förstör för sporten, och även alla sporter. Tror ni att någon som är ny på freeestyle som ens börja efter läsa sådana här saker?

  Nä, så snälla lägg all er energi på att främja sporten och acceptera varandra för det ni är, istället för klanka ner och göra påhopp på varandra. Ni beter er som ni vore i sandlådan.

  MvH Sofia Olsson

  29 september 2009 kl. 20:45

  • Agnes Mohlin

   Precis det du säger är det jag försöker förhindra.
   Läs mitt andra inlägg i bloggen. kallat ”inbördeskrig i freestylevärlden”
   Acceptera att arrangörer, domare, deltagare och andra blir sårade över kommentarer i bloggar dagen efter tävling tänker jag inte acceptera.

   30 september 2009 kl. 12:49

 20. Frågande

  Läser i bland lite olika bloggar och håller inte på med freestyle utan i stället Lydnad och rallylydnad. I dessa sporter får man inte vidröra hunden och kan inte tänka mig att jag får vara kvar på banan om min hund biter mig. Får en hund bita sin förare och tävla vidare?
  I så fall tycker jag att freestylen har ett problem att ta tag i.
  I övrigt tycker jag att tävlar man får man tåla både ris och ros, vad man än heter.

  30 september 2009 kl. 14:38

  • Agnes Mohlin

   Det finns inget i reglerna som skulle kunna diska ett ekipage om hunden biter i byxbenet. Är jag inte helt fel ute så finns det inte det i lydnad eller rally heller. Bifoga eller hänvisa gärna den regeln i så fall.

   Varför ska man acceptera att folk skriver illa om en efter tävling?
   Vore det inte bättre om det var förbjudet (vilket det är)?

   Jag vill i alla fall inte behöva oroa mig över detta när jag tävlar.

   30 september 2009 kl. 15:07

   • barkyhunddagis

    Agnes… Läs Freestyle bestämmelserna som vi tävlar efter och gäller i SAMTLIGA Skk bundna sporter, paragraf 2.0 Oacceptabelt beteende.
    Hundar som under utställning prov eller tävling uppvisar ett oacceptabelt beteende genom att visa agressivitet, göra utfall eller på annat sett uppträda hotfullt mot människor och eller andra hundar skall avvisas från utställnings/provområdet. SÄRSKILD rapporteringsskyldighet för domare och funktionärer. Tjänstgörande domare och funktionär är SKYLDIGA att på särsklid blankett skriftligen till SKK omgående rapportera om hund under utställning prov eller tävling visat oacceptabelt beteende enligt ovan..

    Du Agnes är ju auktoriserad domare och SKA veta detta och hade du dömt hade du varit tvungen att rapportera detta, inte sant?!!

    I detta fall är det ju så att hennes hund biter henne upprepade gånger i byxbenet, och om hon inte haft byxor utan kläning hade hennes hund fått tag i hennes ben. Oavsett är detta beteende inte acceptabelt på tävling eller prov, då hunder uppträder hotfullt mot sin förare, anledningen spelar ingen direkt roll om hunden gör det av stess, smärta eller liknande. En hund får inte använda sina tänder under några omständigheter NEGATIVT!! Vilket denna hund gjort. Och som jag skev ovan detta borde du verkligen veta om som dömmer inom Freestyle själv!!

    Regler och bestämmelser finns på http://www.shu.se klicka in på Freestyle och ladda ner PDF filen under kategorin Regler och läs…

    / Sandra

    30 september 2009 kl. 15:58

    • Agnes Mohlin

     Nej detta fall går inte in under den paragrafen.
     Hunden visar inte agressivitet eller beter sig hotfullt. Hunden busar med hennes byxben. Det finns ingen agressivitet i handlingen och därmed går det inte att diska henne för detta.

     Tro mig, jag har koll på reglerna och regelhäftet hemma.

     30 september 2009 kl. 19:50

  • Tävlande i lydnad

   Jag har en hund som när den blir lite glad och inte får sin boll kan ta tag i mina byxor och kampa lite grann. Detta har den gjort MÅNGA gånger på lydnadstävlingar och visst har vi fått avdrag om det gjort det i momenten men inte sjutton har vi diskats! Det är ju en helt annan sak om hunden ANFALLER sin ägare aggressivt! Tror nog 4 domare + en överdomare + en tävlingsledare som fanns på plats, kan se skillnad på det! De är nog varken blinda eller döva som många verkar tro! :o)

   06 oktober 2009 kl. 12:06

   • Agnes Mohlin

    Jo även en annan har mailat och berättat om sin hund som biter i byxan i både agility och lydnad, detta utan disk.

    Som du säger. Domarna har helt klart koll!
    Kanske utomstående som ska plugga regler om man nu vill yttra sig.

    08 oktober 2009 kl. 12:13

 21. Sara

  Domarna dömde. Holly var (trots nedderag för ”nafs i byxbenet”) näst bäst på SM, enligt resultatlistan. Hon är nu med i landslaget för andra året i rad och hon ska vara otroligt stolt!

  Ingen skriftlig protest lämnades in (vad jag vet). SÅ NU RÄCKER DET!

  30 september 2009 kl. 19:08

  • Agnes Mohlin

   Nej ingen protest har lämnats in, eftersom det inte finns något underlag för en.

   30 september 2009 kl. 19:50

 22. läsare

  Fy Fy F………..n. Vad är du för människa. Du ska vara dommare. Sorgligt att det finns sånna.Du vet inte nåt om verkligheten. Hur mycke Emma o Frida har jobbat med det dom älskar att göra. Fanns inte de båda så hade det inte varit nån sport som har visat sig i media. När du har gjort en hundradel vad de har gjort så skulle du aldrig bete dig så. Vad jag vet har det aldrig nämnt nåt att Frida kom på andra plats på VM. Men istället kan du kanske tänka först innan du går på nån. OM inte sök Hjälp hos nån som kan förklara. O det läcker med information som inte får komma ut. Men är man glädje dödare så finns inga regler vilka som läcker o pratar eller inte spelar ingen roll. Gjort är gjort. Men jag önskar dig lycka till i fortsättningen o att du är glad o lycklig för det du presterat. Hoppas du kan sova Lycka till med din blogg.

  30 september 2009 kl. 21:16

  • Agnes Mohlin

   Något VM har vi ännu inte haft…
   Anledningen till mitt blogginlägg är en, Emmas utlåtande om de andra på plats. Att hon tryckt ner dem så enormt att ekipage funderar på att sluta med freestyle.

   Vad läcker jag om? Förstår inte riktigt din formulering?

   30 september 2009 kl. 22:30

 23. läsare

  Fy Fy f……………………n vad sorgligt att man kan vara så elak mot sin imgivning. Har du fått lärt dig hur man ska mot sin omgivning. Kan du inte glädjas åt andras framgång. Du vet inte hur mycke Emma o Frida har lagt ner så mycke på sporten. O du ska vara domare. Frda har inte fått något gratis inte Emma heller. Inte har någon grattat Frida når hon kom tvåa på VM. Men hon kämpar på kräver inte nåt av någon. De båda gör de älskar att göra. Det finns en annan värld där de inte gynnar nån annan än de själva. Den dagen du gör nåt som är i närheten vad de båda har gjort så ska jag Gratta dig från Hjärtat. Man ska inte missgynna någon som du gör. Varför inte prata öga mot öga. Nej det vågar du inte. Ärlighet varar längst. Det läcker en massa tråkiga saker på din blogg. Hoppas du kan sova gott inatt när du gör andra så illa.

  30 september 2009 kl. 21:31

  • Agnes Mohlin

   Till och börja med, hon tryckte ner silvermedaljören på SM. Ska vi tala om att glädjas åt andras framgång? Säker på att det är ett spår du vill gå in på?

   JAg är 100% medveten om att de lagt ner tid på grenen, likaså har arrangörerna till SM gjort, och det fick de skit för i Emmas blogg.

   Vi är fler som älskar freestylen, och det är därmed tråkigt att komma hem och få höra i någons blogg att man gjort ett dåligt jobb.

   Jag har länkat mina inlägg till Emma, just för att hon ska vara medveten om dem.
   Om du läser mitt inlägg igen, så ser du frågeställningarna, om varför Emma inte gick till arrangörerna öga mot öga med sin kritik?
   De som kritiserats i Emmas blogg, har inte fått något öga mot öga, och Emma har heller inte länkat till dem så de var medvetna om kritiken de fick.

   Tråkigt att du inte skrivit någon mailadress eller namn, därmed kommer du inte se när jag svarar (du får det annars även på mailen).
   Men självklart låter jag ditt inlägg finnas kvar.

   30 september 2009 kl. 22:35

 24. sandra

  Att hundar biter efter ens byxben, armar whatever är alrig acceptabelt, jag har en som gör sånt och skulle bli mkt förvånad om någon påstod att det var bus som man inte behöver bry sig om att jobba med för att edt inte är något fel, DET ÄR FEL, även om det inte är ett direkt aggresivt beteende så är det obehagligt att arbeta med en hund som ”nyps” i upphetsning, så det är väl definitivt någon att jobba bort. Alla skriver vad de vill i sina bloggar, det är därför man har en blogg. Jag brukar tänka såhär, min hund är som den är, jag är som jag är, det vi gör tillsammans blir som det blir, bra eller mindre bra. Om andra ser att det är mindre bra så kanske det är det. Om folk skulle beskriva mig sim tjejen med den bitande hunden, så skulle jag ju såklart inte bli glad, men tänka att det ju faktiskt var så och att jag måset jobba med det beteendet… så tycker jag. JAg tycekr inte man ska klaga på varandras presstationer… ni alla är ju uppenbarligen i eliten…så varför säga att emma och frida inte är det? Det är de ju och Agnes med och alla andra som man hör om i såna här sammanhang…det går ju inte att undgå. Lite fånigt…

  01 oktober 2009 kl. 00:07

  • Agnes Mohlin

   Jag har aldrig sagt att de inte ska jobba på det. Och om någon är medveten om det så är det hon själv.
   Hon fick självklart neddrag av samtliga domare för detta.

   Jag tror inte man behöver bli upplyst av utomstående för att själv veta sina brister. Domare finns för att sätta betyg och kommentarer, det behöver utomstående inte göra i sina bloggar efter.
   Det strider även mot två av SKKs grundregler.

   01 oktober 2009 kl. 08:36

 25. Annika

  Hade detta varit samma diskution om det inte varit Emma som hade lagt ut en blogg på detta sett, utan en helt vanlig åskådare? Eller är det just riktat mot henne?

  01 oktober 2009 kl. 08:04

  • Agnes Mohlin

   Jag hade blivit lika sur, oavsett vem som la ut texten! Oavsett vem det är, så har texten gjort att flertal känner sig mer omotiverade att tävla och arrangera.

   01 oktober 2009 kl. 08:38

 26. Elin Berg

  Ja det är bara för att det är Emma som skriver så här i sin blogg, Margareta Åhs som själv deltog på SM i freestyle har uttalat sig på precis samma vis om arrangemanget och inte tyckt att Freestyle SM var särskilt pampigt!

  I Margaretas blogg kan man läsa följande (som är samma sak som Emma menar, men ingen har reagerat på detta, margaretas blogg hittar du här: http://hem.bredband.net/magix/🙂

  ”Sen skulle man önskat lite mer ”pompa & ståt” för ett SM men det saknade jag även vid årets Lydnads SM, och det var verkligen inte första året det hölls! Även det arrangemanget kändes som en ”vanlig” om än väl arrangerad tävling med fler deltagare än normalt. Det får bli så när det är lågkonjunktur. Nästa år hoppas jag dock att vi får ett Freestyle SM på Stora Sthlm eller My Dog! I år hade vi jättetur med vädret men i en sport där kläderna faktiskt spelar roll och man som förare inte alltid står på sina fötter tycker jag att det känns lite väl spännande att fortsätta att ha SM som utomhusarrangemang.”

  01 oktober 2009 kl. 08:34

  • Till Elin Berg.

   Att just Emmas blogginlägg uppmärksammades beror nog just på att hon är en av dom mest kända i Freestyle-världen. Iaf av oss som inte är så insatta.

   Hade hon formulerat sin kritik på samma kreativa o förstående sätt som denna Margareta (som tyvärr hittills var okänd av mig pga av min okunnighet), så hade det nog inte blivit denna protest.

   Jag tycker Agnes har helt rätt inställning till hunderiet o lika viktigt hur man uppför sig mot sina medtävlande.

   01 oktober 2009 kl. 10:12

   • PS. Glömde nämna att jag har ännu inte kollat in Margaretas hela inlägg, utan bara detta som citerades av Elin

    01 oktober 2009 kl. 10:15

    • Agnes Mohlin

     Hon har även berömt arrangörernas jobb i sin blogg.

     01 oktober 2009 kl. 11:42

   • Agnes Mohlin

    Tack Kerstin, och som du säger så känns inte Margaretas åsikt som en klagan på något vis.

    01 oktober 2009 kl. 11:41

  • Agnes Mohlin

   Se svar från Kerstin, jag har svarat där.

   01 oktober 2009 kl. 11:42

  • Hej igen Elin o Agnes!

   Har nu läst hela Margareta Åhs blogginlägg om Freestyle-SM:et. http://hem.bredband.net/magix/ Det var fyllt av positivitet, grattisönskningar i MASSOR och bara trevligheter. Till skillnad mot….

   Hoppas Margareta inte har ngt emot att hon har blivit inblandad i detta ”inbördeskrig”. Isf ber jag jätte-mycket om ursäkt.

   Jag, den okunnige är nu upplyst om bl. a. vilka Trassel o Trubbel är. Och det var enbart en stort nöje! 🙂

   01 oktober 2009 kl. 16:59

   • Agnes Mohlin

    Precis som sagt tidigare så hittar jag ingen negativt i Maggans blogg. Maggan har även hon kommenterat här. Tråkigt att hon blev indragen i detta.

    Finns även en del klipp på Maggan på youtube du kan kolla in, hon sätter ihop riktigt roliga program!

    02 oktober 2009 kl. 01:06

  • Alltid härligt att klippa ut citat så att det passar med ens inställning.
   Texten ovanför det ovan citerade stycket lyder:

   ”En kort kommentar om det första svenska mästerskapet:
   Det var ett väl genomfört arrangemang och tävlingarna flöt på finemang! Stor eloge till Skarpnäcks HU som vågade ta på sig ansvaret!!! Höjdpunkten för mig var såklart när Trubbels söta dotter Quta invigde hela tävlingen på lördagen genom att ”klippa” bandet för att förklara tävlingen invigd!!! Bandet bestod av en korv fastbunden mellan två band och Quta var inte sen att bita sig igenom korven!”

   I mitt inlägg har jag varken kritiserat mina medtävlande, domare eller funktionärer. Jag tycker själv enbart att det beskriver vad jag hoppas att vi kan förbättra inför kommande Freestyle SM, och jag tycker att skälen är helt logiska.

   Tror dock INTE att mitt inlägg undvek att väcka någon större debatt pga att jag inte synts i tv och press eller var den som introducerade sporten till Sverige, utan snarare att det inte finns något påhopp i min blogg. Inte som jag är medveten om iaf. 😉

   Jag vet inte vem du är Elin Berg men om du uppfattar något av mina inlägg som stötande får du gärna kontakta mig.

   Det här tramsandet hör inte hemma inom någon sport och så snart jag får tid lär jag kommentera det även i min blogg. Freestyle är så ung som sport i Sverige att det inte finns utrymme för att dela upp alla tävlande i små grupper som kastar sand på varandra!

   mvh

   Margareta LÖFGREN (tidigare Åhs… )

   01 oktober 2009 kl. 17:22

   • Agnes Mohlin

    Jag har läst ditt inlägg (innan det börjades baktalas här) och reagerade inte på något. Sen kan man ju klippa och klistra i vilken text som helst och få det att se illa ut…

    Jätte tråkigt att freestylen delat upp sig, men jag kunde heller inte blunda för Emmas text.

    Of topic, det känns jätte konstigt att säga Löfgren, är så van vid Åhs!

    02 oktober 2009 kl. 01:10

 27. Moa

  Agnes har skrivt vad hon tycker, vilket Emma också gjort!
  Kan ni inte acceptera det då??
  Har någon skrivt till Emma att hon skrivit ett mycket respektlöst inlägg?
  Hur många har skrivit till Agnes att hon skrivit ett respöktlöst inlägg?

  Jag själv tycker att Emma inte ska klaga på andra när hon kanske inte skulle kunnat göra det bättre själv! Varför hjälpte inte hon till att arrangera så det såg ut som ett riktigt SM?
  Jag tyckte själv att skarpnäcks HU hade gjort det bra! Visst kunde det blivit bättre.. Men inte klagar jag för det??

  Ingen vinner något på att skriva massa tråkiga och meningslösa kommentarer!

  Agnes är modig som står för sin åsikt! Det är nog många som inte hade vågat det, just för att få en massa elaka kommentarer!!

  01 oktober 2009 kl. 16:10

  • Agnes Mohlin

   Några få har sagt ifrån i Emmas blogg. Men alla kommentarer från folk hon inte vet vem det är raderas, så inte mycket finns kvar.
   Tack! 🙂

   02 oktober 2009 kl. 01:04

 28. Sandra

  Om du inte skrivit detta inlägg så hade inte dette krig startats!
  Alla har rätt att skriva och säga vad det tycker! Ta inte åt dig allt du hör och ser..
  Jag har inget varken emot dig eller Emma..
  Men du reagerar som en 4-årig unge!

  Jag blir själv lite irréterad på när Emma och Frida och deras ”fans” tror att dem är elit i freestyle fast dem egentligen inte har några offecielle resultat på SHU:s hemsida.. Visst var dem eliten för ett par år sedan, men nu är det folk som kommit ikapp rätt ordentligt!
  Linda och Holly exempel, det ekipaget är grymma! Bäst koregrafi och gör super bra och roliga program!

  Jag står verkligeni inte på någons sida, men varför skriva ett inlägg om Emma? Bara för att hon nämnt att det var låg-nivå på SM-ekipagen och såg inte ut som ett SM brukar göra, utan mer som en vanlig klubbtävling?

  Det skulle vara skönt om du raderade detta inlägg och alla kommentarer.. Som sagt, om du inte skrivt detta inlägg så hade inte detta krig startats. Då slipper man ha folk som slutar med freestyle bara för att det finns folk som inte tål att ta lite kritik och måste lägga ut ett inlägg… Patetiskt.. Nu vet du det..

  01 oktober 2009 kl. 22:19

  • Agnes Mohlin

   Hade jag inte skrivit detta hade det även Emmas text klassats som ”ok”. Då tar jag hellre ett krig för att folk ska öppna ögonen!

   Som jag förklarat tidigare, varför jag skrev inlägget om Emma var för att poängtera att man inte kan uttala sig negativt om arrangörer, ekipage och domare hur som helst. Många tog väldigt illa vid sig av hennes text.

   Ska alla blunda för detta och acceptera att hon gör så? Det kan i alla fall inte jag göra.

   Hur kan man säga att det var låg nivå, när det är Sveriges bästa ekipage? Ska vi hyra in från utlandet?
   Emma har själv inte hjälp till med arrangemanget, det är ideella arbetare som gjort det. Hur hade du själv känt om du läst det om något du ordnat – för andra?

   Många fick inte ”lite kritik”, utan påhopp, om att de inte förtjänade poäng, borde blivit diskade osv.

   Din åsikt om mig, är inte något som rör mig speciellt.
   Min åsikt däremot, håller jag fast vid.

   02 oktober 2009 kl. 01:17

 29. Kristine

  Ang. den dansk-svenska gårdshunden så var det så att föraren bl.a trampade på hunden, hunden skrek till och då högg hunden direkt efteråt. Det är inte lekfullhet. Dessutom uppvisade hunden oacceptabelt beteende i form av aggression och utfall mot flera andra hundar på tävlingsplatsen. Och när detta rapporterades till tävlingsedaren så hände inte ett skit.
  Jag tycker Linda och Holly verkligen är jätteduktiga och njuter oftast av deras proram men sådant här får faktiskt inte bedömmas upp.

  04 oktober 2009 kl. 07:54

  • Agnes Mohlin

   Det dömdes absolut inte upp, det dömdes kraftigt ner.
   Koefficienterna för svårighetsgrad och koreografi är de högsta i klass III (5 och 4). Dessa punkter får Linda skyhögt på (såklart), de gör att hon får höga poäng.

   04 oktober 2009 kl. 13:37

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s