SM-helg med Pelle-man


Nu är jag ordentligt trött efter helgens SM!

Lördag

På lördagen var det lottning av startordningen. Jag var andra personen som fick dra lott. Jag lägger till kommentaren ”jag vill inte ha start nummer ett!” när jag tar en papperslapp… Självklart öppnar jag lappen och ser där tydligt en extremt irriterande 1:a. Bara att hacka i sig och köra!

Banvandring 10 min, 5 min uppvärmning och sedan stod vi på plan och satte igång musiken. Och inte långt därefter drar Pelle igång och skäller.
Jag försöker komma vidare i programmet, men han lugnar inte ner sig. Snarare tvärt om, han blir bara mer och mer stressad. Jag känner även hur jag blir mer och mer irriterad på att inte nå fram till honom.

Nej då får det räcka, jag bryter helt enkelt. Medveten om att jag sumpar alla chanser till landslag… Jag går av planen och ber Malin ta och kampa och busa med Pelle. Jag känner mig totalt uppgiven, och vet om att Pelle kan läsa av mig, men det ska inte gå ut över hans belöning.

10 minuter senare har jag lugnat ner mig och kan gå iväg med Pelle och träna. Det går toppen som vanligt, inte ett skall. Vilket både känns bra (lyckad träning är alltid bra) och dåligt, då jag gärna hade velat att han var den hunden inne på plan.

Efteranmälan

Skarpnäck HU var en klippa som lät mig efteranmäla mig till den officiella klass III som hölls.
Jag går in på plan och kör bara trick, alltså inget program.
Pelle fungerar till en början bra, men går sen upp i stress och börjar skälla. Jag sätter mig på gräset med honom och klappar lite på honom för att han ska lugna sig. Reser mig sedan och tänker köra vidare, samma skall igen.. Jag sätter mig återigen ner, därefter fungerade det.

Skönt tänkte jag, då fungerar det nog bättre imorgon…

Vi slutade på 79,5 p i den officiella klassen, samt en vinst av tre starter.

Söndag

Dagen hade omvänd startordning, alltså den som fick bäst poäng startar sist.
Det betyder att eftersom jag bröt, ligger jag sist, och startar först.

Återigen 10 min banvandring, 5 min uppvärmning och sedan ut på plan.

Vi hinner köra ca 3 trick, sedan är det bara stress, skall och en helt annan hund än den jag värmde upp med.

Jag hade lovat mig själv och vännerna som var där för att stötta mig att inte bryta. Så jag bet ihop och körde vidare. Jag visste om att vi inte hade någon chans på landslag, och inget att förlora. Jag struntade totalt i musiken, och försökte få tillbaka Pelle till den hund jag tränar med. Det gick dock inte. Endast panik, förmodligen från oss båda.

Efter jag kört blev det ändå självklart en stor belöning och bus.

Vi tog sedan och tränade. Återigen var han tyst och gjorde allt jag bad honom om.

Summering

En sista placering på SM, total panik på plan och förmodligen de två sämsta framträdanden vi gjort sedan vi började med freestyle.

Men jag deltog!
Och oavsett vad som sägs på papper, så är han fortfarande min stjärna!
Min Pelle-man!

Annonser

8 svar

 1. cavaliertok

  Jag tycker som sagt att ni var jätte duktiga! Ni är grymma även om det inte gick hela vägen den här gången! 😀 Lyckospark till nästa tävlingar!

  Kram Nattie

  27 september 2009 kl. 21:00

  • Agnes Mohlin

   Nej det var helt enkelt inte vår helg. Äh, vi går inte under. Bättre lycka nästa år 😛

   27 september 2009 kl. 22:41

 2. Matilda (Skarpnäck HU)

  Agnes, Pelle är verkligen en fantastiskt bra hund och när jag läser ditt inlägg blir jag glad över att det finns folk som verkligen sätter sin hund före sig själv. Det är inte alla som skulle göra så! Även om de som fick plats i landslaget alla är väldigt duktiga och värdiga representanter hade jag benhårt förväntat mig att få se er två där. Jag visste inte vad jag skulle tänka när ni gick av plan i lördags. Ni är otroligt bra tillsammans och jag känner mig ledsen över att ni inte kommer att representera freestyle i Sverige under kommande NM. Och ja: Ni deltog! 🙂
  Kör hårt Agnes, ni kommer igen!

  28 september 2009 kl. 07:53

  • Agnes Mohlin

   Tack så mycket Matilda! Det är ord som värmer!
   Men vi kommer igen senare, det var inte Pelles helg denna, men en annan är, och då kör vi så det ryker!

   28 september 2009 kl. 13:14

  • Även jag blir glad av att läsa din kommentar. Fler personer som peppar varandra här i Freestyle-världen! Så trött på folk som klankar och trycker ner folk för ”dåliga prestationer”. Peppa istället, så går det bättre nästa gång. Vi borde hjälpa varandra istället för att vara egotrippade jävlar som bara tänker på att vara bäst, vinna och ha bra meriter!
   Jag trodde det gick ut på att ha roligt, både som hund och förare! Ack vilken tråkig inblick jag har fått nu på senaste tiden ..

   Men stort tack till dig Matilda! 🙂

   28 september 2009 kl. 14:14

   • Agnes Mohlin

    Jo verkligen tråkigt att det blivit ”krig” i freestylevärlden…
    Klart meriter är roliga! Men det ska varken gå ut över hund eller andra ekipage. Måste det bli en tråkig stämning för att få titlar och meriter så skippar jag det!

    28 september 2009 kl. 14:27

 3. Katarina (mamma till A+M

  Vill bara säga att du är ett stort fördöme för alla hundungdomar!! Ditt possetiva sätt och din fina inställnig till hundar är få förunnat att ha!! Ha det gött!! Kram Katarina

  28 september 2009 kl. 16:15

  • Agnes Mohlin

   Tack Katarina! Orden värmer! 🙂

   28 september 2009 kl. 16:57

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s