Husfix och hundtricks


Just nu är det mycket fixande med huset, hundarna hjälper till på sina vis.
När man hämtar ved hjälper Pelle till med att packa ner veden i påsar och tar en påse själv eller springer in och ut med nya vedklabbar.

Målade igår om våran gräsligt fula GRÖNA trappa till benvit. Jag lyckas hålla bort alla hundar tills jag målat färdigt och Agnes vaknar (på övervåningen), självklart är Pelle tvungen att springa och säga ”godmorgon”. Så nu är halva Pelle vit.

Äntligen har jag fått Selma att ta apportbocken. Agnes tränade Pelle och Emil tidigare idag och Selma såg (för en gångs skull) sugen ut på att träna. Så jag testar på apportbocken.. som aldrig fungerat och som jag mer eller mindre förlorat hoppet om.  Och det funkar! Jätte kul. För att inte tjata ut apportering-träningen slutar jag när de är super-kul för Selma och tränar lite heelwork med Pelleman istället. Då står Selma och kastar apportbocken på mig. Återigen ÄNTLIGEN! Värre hund inför tävlingslydnad får man nog leta efter.
Det blev även mycket krypträning, då Selma säger att det är oooomöjligt att krypa när matte står upp! Men de fixade sig i slutändan och vi har även börjat träna in ”halta”.

När Selma väl är taggad till träning går allt supersnabbt och hon är jätte duktig, önskar bara att sådana tillfällen kom lite oftare. Det är nästintill inget som är lika skoj som ett riktigt lyckat träningspass!
Längtar en massa till våren och sommaren så man kan träna ute också, på vintern lyckas man på något vis alltid hamna i en ”träningsdvala”.. Eller är jag ensam om detta?

Hoppas ni alla har det bra i vinterkylan, nu ska jag promenera hundarna lite för att sedan kolla på en film.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s