Joels hundintresse är fött…


Kanske inte så konstigt?
Helen och mitt standardämne är självfallet hund, hundträning, tävling och hundpsykologi – och självklart vill Joel ta en del utav detta.
.
.
Joel har senaste tiden börjat intressera sig mer i våra hundar. När jag jobbar (natt) så åker Joel ofta och hälsar på hos sin syster, dit har både Pelle och Emil fått följa med flertal gånger, oavsett om han åker kommunalt eller med bil. Vid det här laget är Pelle över öronen förälskad i Emmas rottistik.
.
.
När Helen och jag var på freestylekonferensen så passade Joel hundarna. Under dagen var han in till stan med en vän.
Dit åkte han kommunalt med Pelle lös, och gick runt i gallerior, mycket stolt över att han kan ha Pelle lös oavsett var de befinner sig.
.
.
Det är heller inte ovanligt att man hittar Joel sittandes på golvet och köra lite trick med Pelle.
Han försöker ständigt få bättre kontakt med Emil, som inte riktigt tyr sig till honom ifall Helen eller jag är i närheten (är vi inte med går det toppen!).
.
.

Nu har Joel börjat prata om raser han skulle vilja ha. Kanske inte så förvånansvärt är Pitbull det första han vräker ur sig. Både Helen och jag himlar med ögonen…
.
Jag har sagt att han får träna och gå hur mycket han vill med våra hundar, men han suktar ändå efter en ”egen” hund. Efter att vi förklarat hur aveln för pittbull ser ut i Sverige är han nu inne på Amstaff istället…
.
.
Jag förklarade att vi inte kan ha två valpar i huset, så det är han införstådd med. Jag har även förklarat att omplaceringar inte alltid är toppentrevliga, och den klassiska anledningen ”allergi” eller ”ändring av arbete” ofta inte stämmer. Det är inte super enkelt att ta en omplacering på 2 år, vilket de vanligen är runt.
.
.
Men igår fick jag ändå reda på att Joel mailat på en amstaff tik på 10 månader.
Jag tycker helt klart att Joel ska ha tik som första hund, samtidigt som jag vet att det är jobbigt då jag snart har två okastrerade hanar.
.
.
Joel har möjlighet att ha med hunden till jobbet, men jag vill inte ha så många hundar i huset…
Förhoppningsvis och troligen får jag honom att vänta något år (gärna fler) innan han ger sig in på det hela.
Jippo kommer hem om bara några veckor, och då blir Joel troligen ganska sysselsatt med honom också.
.
.
Tänkte även släpa med Joel på några av mammas föreläsningar, och även några kurstillfällen på min vardagslydnadskurs på Säby. Just för att Joel ska få se och höra lite mer.
.
I hans ögon ser hundägandet väldigt enkelt ut, när han hoppar in i huset med tre hundar som aktivt tränas och tävlas, och inte har några större problem i vardagen, så tror jag inte han insett hur mycket arbete som ligger bakom det hela.
Så nu gör jag ett försök i att öppna hans ögon!
Försöka få honom att inse att allt inte är lika enkelt som med Pelle.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s