Agilityträning


Idag for jag och Emelie iväg till min gamla gymnasieskola Säbyholm för att träna agility.

Jag som tränat agility ungefär en gång om året i två år hade väl inga större förhoppningar alls på Selma utan tänkte lära om allt från början.
Det tyckte dock inte Selma,  t.o.m. vippen som hon förut var livrädd för sprang hon nu över utan problem (dock med lite fusk haha).

Den platta tunneln var blöt och lilla Selma var för svag för att ta sig igenom, så den blev de ingen träning på alls. Vippen hoppar hon på lite för högt upp, och gärna ifrån sidan.
A-hindret missar hon markeringen på på vägen ner. Slalomet började vi inte på idag. Resten funkar men hon måste lära sig att vara lite mer självständig. Tunneln är i alla fall Selmas favorit.


.
Kul var det i alla fall, framöver lär det nog bli mycket mer agilityträning för vår del och vi fick oss många skratt. Både Emelie och jag halka runt som tokar och hundarna fick busryck lite till och från. Har funderingar på att gå agilitykurs, känner att jag verkligen skulle behöva det så som jag springer över hunden och har mig.

.
Efteråt gick vi i alla fall en liten promenad till sjön där Selma fick bada. Nu ligger både Billboo och Selma och sover gott!

Annonser

2 svar

 1. Hej!
  Är en gäst här på din sida väldigt ofta! Tycker att ni är helt otroliga, är roligt att se era uppvisningar! Jag har också en Papillon, en busig liten ettårig kille! Håller på med grundträning med instruktör just nu, ska i augusti gå en lydnadskurs! Det känns jätte bra och vi går framåt i träningen!

  Jag har ett problem, Algot skäller så fort han ser en annan hund. Inte bara ett par gånger utan blir helt upp i varv och skäller som besatt! Om han får hälsa slutar han skälla men vi kan inte hälsa på alla hundar vi träffar! ska börja med Agility också och det känns som jag inte får kontroll över honom när vi möter andra hundar!

  Tänkte fråga om du har några tips? Några ideer, har provat en hel del!

  Mvh Malin

  28 juli 2011 kl. 13:47

  • Agnes Mohlin

   Börja träna på att han ska gå bakom dig under promenaderna. Behåll alltid ditt eget lugn och träna detta utan andra hundar i närheten tills han förstått detta. Lägg ut leksaker och godis som störning – han skall hålla sig bakom dig och motstå lockelsen. Öka successivt störning och lockelse men bygg upp det så ni alltid lyckas.
   När du känner att ni kommit så långt kan du börja möta hundar på långt avstånd.
   Jag tar även emot för privatträningar, läs mer under kurser och hör av dig om du är intresserad!

   29 juli 2011 kl. 11:00

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s