Aktiv hundhelg!


Fastän Agnes är ute och far runt i landet så är det full fart här med bus, All dogs cancan, valpgos och tävlingar.

Fredag
Emelie och jag lämnade hundarna hemma för en kväll och for in till grönan för att se Miss Li. Halvkrångligt var det att ta sig dit p.g.a. bröllopet som skulle ske. Men trots regn och blåst var det en superkul konsert, Miss Li är superbra live! Sen var det till att åka hem och sova för en tidig morgon.

Lördag
Åkte ut till Tyresö BK för att se på när Emelie körde Billboo i klass I och godisklass. Tyvärr gick de inte hela vägen för dom, mycket disktraktioner för lilla Billboo (pipleksaker och lekande papilloner) så de blev många missförstånd. Emelie var i alla fall nöjd med dagen och att Billboo höll koncentrationen så bra som han gjorde trots allt.
Fick även träffa Johanna Mamrelunds nya lilla valp, en kelpie tik! Supersöt och cool-lugn. Känner hur hela hundgänget börjar bli lite valpsugna.
Efter tävlingen fikade vi med Nathalie Isacsson och så tränade vi lite agility.
För min och Selmas del blir det inte alls mycket freestyle just nu, vet inte riktigt vad som gått snett. Känns som träningarna snarare går sämre än bättre på senaste ända sedan Selmas lilla svacka. Så nu tränar vi bara nya trick, agility och fotgående.
När jag kom hem så väntade pappas Bichon Frisé, dags att leka hundfrisör. Så nu är fröken Smilla nyfriserad.

Söndag
Återigen blev det en tur till Tyresö. Vi i All dogs cancan hade bestämt oss för en gemensam träning, istället för uppvisning. Vi blev ett litet gäng, 7 st + en massa hundar. Först tränades det agility, freestyle och lydnad. Testade på freestylen med Selma, de gick inte alls. Så passade på att köra lite hundmöten och sådana situationer som jag vet att hon reagerar på. De gick jätte bra och jag är jätte nöjd över framstegen Selma gör.
Då det riktigt varmt ute så blev hundarna ganska snabbt trötta så vi bestämde oss för att gå ner till vattnet och låta de svalka sig lite. Michelle Holmlunds Tengil är ju ingen landkrabba så han flög ju i vattnet (och ville absolut INTE komma upp när matte sa till) och Selma var lite kritisk till hur Tengil betedde sig men simmade likaväl hon efter sina älskade kottar. Efteråt blev det lite mer träning med hundarna och så satt vi och bara pratade och umgicks.
Ett riktigt härligt, spralligt gäng med underbar humor!
Vid 16-17 tiden åkte vi och handla för att sedan grilla ihop. Marshmallovsgrillningen var nog grillningens höjdpunkt för de flesta. Mycket skratt och trams med hundarna som sprang lösa och hade lika kul dom med. Förutom lilla Hugo som blev tuggad på av en viss liten valp.
De var inte tyst för en sekund, det pratades om allt mellan himmel och jord. Kastrering, valp eller omplacering, utbildningar, sockerberoenden, och det ämnet som fick oss att skratta högt, hurvid man är lik sin hund. Michelle tyckte absolut detta påståendet var sant att ägaren är lik sin hund. Så vi började brainstorma lite om detta. Emelie har svårt att hålla sig, jag är allmänt stressad och Ramona Järnving ser ut som en apa när hon är nyklippt!

Urmysig kväll och fler kommer det
med all säkerhet bli nu i sommar!

Samtliga bilder är tagna av Michelle Holmlund


Annonser

3 svar

 1. haha , ja Ramona ser sannerligen ut som en apa när hon är nyklippt (A)
  Super trevligt var det , mer av sådana här dagar i sommar!
  Stockholmsavdelningen nästa gång?

  21 juni 2010 kl. 22:16

  • Helen Wibom

   Haha, kan tänka mig det! 😉 Hahaha
   Ja, de tycker jag absolut!! Vi skulle kanske kunna vara på stockholm på söndag? Innan P&L tänkte jag 🙂

   22 juni 2010 kl. 18:06

 2. ja det skulle kunna vara något! 😀

  23 juni 2010 kl. 23:24

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s