Midsommar uppvisning och en massa agility!


Midsommar firades ute på Ekerö, det var meningen att jag skulle haft uppvisning med Selma men så klurig som hon är fick jag fint sitta och fota när Emelie med Billboo och Annie Björklund med Benny och Nemi (ägare Malin Malmberg) körde istället!
De var superduktiga, Emelie funderar och trixar med att få till det på plan. Billboo kan mycket trick och länkar men har jätte svårt med att hålla sig fokuserad (är detta en papillon-gen måntro? haha). Men hon är duktig och kämpar på bra med sin lilla ettåring!
Annie är ju som skapt för freestyle, hon är Benny är otroligt roliga att se på och Annie vågar bjuda mer och mer på sig själv.  Jätte kul!
Hon fick även köra med Nemi då Malin inte kunde närvara och jag ändå satt hundvakt till henne. Det gick också jätte bra, som det matvrak den damen är!

Efteråt åt vi en supergod lunch med Annies familj och pratade, som alla gånger, hund. Mycket handlade om All dogs cancan, vad vi ska spendera pengarna vi samlar ihop till och hur vi ska utvecklas.
De vi kom bäst överens om var kurs, många av oss i ADCC behöver lite mer inspiration inom freestylen nu, då det blivit så mycket så går man mer på rutin än annat. Så de skulle samtidigt vara ett sätt för alla oss att komma varandra närmre och få inspiration och motivation! Eller lägga pengarna på att åka på tävling och köra lag? Ja, ideérna var många.

I Söndags träffades vi tre igen för att träna agility på stockholms avdelningen. Annie gav oss tips och vi testade på olika saker och ting på banan.
Allt känns jätte bra med Selma, vippen är inga problem längre så det vi tragglar med är, såklart, slalomet. Hon är supertaggad men har inte riktigt fattat ingången hon kan den klockrent om jag står på ”rätt” sida. Men såfort jag byter riktning tappar hon det helt. Bara att kämpa vidare!
Oftast blir hon dock för peppad och ska helt plötsligt köra banan åt andra hållet eller testa att överaska matte med nya vägar! Fast nog tror jag att min urusla handling ligger bakom hennes ”fuskerier” mest.
Sen blir det mycket träningar på att få både Billboo och Selma att springa framför, det har de inte hajat riktigt än, men de kommer.

Sen har Emelie och jag tränat agility både igår och idag med, sent på kvällen för att undvika hettan (som Selma verkligen totaldäckar av). Det är riktigt kul och tror att både Emelie och jag har fastnat stenhårt för den sporten. Fast nog kommer alltid freestyle ligga mig varmast om hjärtat!

Imorgon åker jag till Borlänge på festival så de blir inget hunderi för mig förräns på måndag igen. Inte träna hund på fem dagar, går det?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s