Träning på Säbyholm


Igår blev det till att åka ut till Säby för att träna jyckarna lite. Vi blev ett litet gäng jag med Selma, Emelie med Papillonen Billboo, Malin med Sheltien Nemi, Linnea med Chihuahuan Måns och Isabelle med Border Collien Ben.

Malin och Isabelle körde mest agility medan Linnea, jag och Emelie mest körde freestyle.
Selma har börjat komma ur sin skendräktighet, vilket har varit efterlängtat. Först var jag på peace and love i en vecka, sen var jag sjuk i över en vecka, sen blev hon skendräktig. Så här har det inte varit mycket hundträning alls för min del. Däremot har hon fått simma 2-3 gånger per dag. Vilket hon har uppskattat en massa! Lite för mycket tycker matte, de börjar bli lite för svårt att få upp henne när hon väl börjat..

I vilket fall, träningen gick väldigt bra, inga skall och hon lyssna jätte bra trots alla störningar (stora hundar som springer är de värsta som finns i Selmas värld). Sen gick Emelie och jag igenom hennes freestyle program med Billboo, för att bli av med hack, hålla humöret uppe på Billboo och för att utnyttja ringer så mycket som möjligt. Tror att vi fick ihop ett väl anpassat program på slutet.

.
Nu ska vi ta det lugnt inför helgen, på lördag är det träff på Stockholm Södra för gemensam träning och efteråt ska vi grilla. På Söndag är det U-KM på Österåker. Det är planerat att jag ska ställa upp i agility, freestyle och rallylydnad. Vi får dock se på plats hur Selma känns, hon har ett flertal gånger hållit på att svimma i värmen så vill inte utsätta henne för ansträning om de är för varmt.

Åh, vad jag saknar Säby! Efter träningen gick vi till lantgården och kolla in dom nyfödda kalvarna och de äldre bagglammen. Saknar miljön och myskänslan därute.

Annonser

2 svar

 1. Det var kul att träffa er, även om jag mest fjollade runt på agility planen 😛
  MVH

  21 juli 2010 kl. 14:01

  • Helen Wibom

   Om du fjolla runt på agilityplan.. vad gjorde inte jag då? 😛 haha!
   Jag och Agnes (kanske Emelie också) tänkte dra oss ut till Säby på tisdag igen för en favorit i repris! Så vi lär ju ses då igen 🙂

   21 juli 2010 kl. 15:11

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s