Fina Pelle


Nu på senare tiden har det blivit mer träning med Jippo än med Pelle. Mycket då min tävlingsambition inte är på topp. då Pelle blir som förbytt inne på planen.

Men ska försöka ta mig i kragen och sätta ihop ett mer stillsamt program med Pelle, påmind om det blev jag efter att ha kollat på vårt HTM program från My dog -09, där han faktiskt är ”samma” hund på planen som i träning.

Se och njut av en lugn Pelle..

Annonser

6 svar

 1. Känner igen detdär med att bli som förbytt på plan. Har samma problem, men jag tror att det beror på mina nerver, blir nervös, hjärtat klappar, och att Eboni går igång på de. Hade varit intressant om du delade med dig lite av dina tankar om varför dem blir sådär på tävling? Vad är din teori?
  När jag värmde upp idag gick hon sjukt jävla bra, men inne på plan kommer skallet och studset:P
  Men jag diggar Pelle och hoppas få se er på banorna!

  28 augusti 2010 kl. 19:32

  • Agnes Mohlin

   Pelle tycker det är toppenroligt inför publik! Applåder, musik och allt är ”toppenglatt”!
   Dessutom har han lyckats fundera ut när det är tävling och när det är träning.

   På träning tolererar jag inte skall, utan där kommer korrigering. På tävling kan jag inte göra det, och det har han koll på.
   Så jag tror att tävling för honom är lite mer ”hitta på ha skojj grej”, och träning jobbar man ordentligt. Just eftersom jag inte har samma krav på tävling som på träning.

   Så senaste tävlingarna har jag skärpt min egen ton. På VM så gott som röt jag mina kommandon. Och då har han skärpt sig! Just för att jag inte haft den glada attityden, så har han inte tagit det lika mycket som skojjgrej inne på plan, utan hållt ihop huvudet.

   Jo jag ser mycket Pelle i Eboni inne på planen. Testa grejer som att balansera på nosen, återkommande moment där hon bara ska ligga/sitta still, i andra ord stunder där hon bara måste samla upp sig och ”frysa” några sekunder. (detta var inte alls tanken med pantomim programmet va? ;P)

   Så gott som allt skall i olika situationer handlar om stress (dörren, rädsla, tomten, bilen, ensam hemma osv osv), så man får väll fundera på vad som stressar upp och försöka ta bort den faktorn. Lättare sagt än gjort – i know!
   Men det fungerande för Pelle är just nu en skärpt ton, då går han inte upp i stress utan fokuserar sig på sin uppgift. Så nu vill vi ha hög musik på tävlingar så domarna inte hör hur jag låter (det hade vi på VM och fick där 1 skall under hela programmet).
   Pelle tar dock inte åt sig så han sjunker ihop pga mitt tonläge, utan kollar man på honom så är han bara samlad och gör sin uppgift, fortfarande med glad och trevlig attityd.

   Nu blev det långt svar, men testa lite, och berätta gärna hur det går!

   30 augusti 2010 kl. 11:26

 2. Emelie Öhnstedt

  Såg att jag hade gått kurs hos dig, de var jag inte medveten om 😛

  30 augusti 2010 kl. 17:26

  • Agnes Mohlin

   Juste, det var när Helen var med på sidan. Ska ta bort så fort jag får tillfälle.

   31 augusti 2010 kl. 13:47

 3. Vad snygg sidan är Agnes!! Menyn är dock lite svår att se med det gråa mot det röda fast det kanske bara är jag som är lite halvt blind 😛 Toppensnyggt med bilden på dig och Pelle i bakgrunden, den bilden är ju verkligen grymt fin 🙂 Ses på lördag!

  01 september 2010 kl. 12:54

  • Agnes Mohlin

   Jo jag har också funderat på det grå mot det röda där. Men hittar inte hur jag kan byta färg på texten.. hmm.
   Jasså du ska också gå M1? Roligt! Har lyckats få med mig även Joel att gå den 😛

   02 september 2010 kl. 09:32

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s