Richard Curtis kurs!


Två mycket givande dagar för den Engelska instruktören Richard Curtis har passerat!


Stor och rymlig lokal för den mycket givande kursen!

I lördags var det en öppen dag där deltagarna arbetade med sina hudar i grupp för Richard. Vi fick höra mycket om vad han tänkte kring koreografi, hundtyper och musikval. Även en del HTM provades på.

Igår var det privatlektioner 20 min var. Först ut var jag och Pelle. Jag själv ville ha tips om ”anti-skallträning”. Och det fick jag absolut! Fick även en del feedback från Lina, Pia, Yvonne m.fl. efter att jag gick av planen, samt av Marete (Norska) både under lördagen och söndagen, vilket helt klart uppskattas!

Jag ser många likheter mellan Pelle och Maretes Khan (Terv), och Khan har gjort stora framsteg, så självklart spånade vi på att använda samma tänk med Pelle, och det ska jag helt klart använda mig av i min träning.

Jag ska försöka ta in lite av allt i min träning, så i Pelles ögon blir det nog riktigt tråkig träning framöver.

– Aldrig belöning efter fartfyllda moment (oavsett om han gör det tyst eller inte)(för att ta bort förväntan)
– Minsta ljud = ligg, och jag går iväg.
– Jag ska spexa mer i träning, men utan att belöna mer.
– Skärpt ton
– Mycket HTM och mindre freestyle, eller i alla fall varva under träning, eftersom han inte stressar i HTM-träning
– Rigga upp träningstävlingar på ÖHU för att göra detta även på ”tävling”, som Pelle listat ut när det är.

Vi får se hur detta visar sig på tävlingar senare! Men ska bli kul att nu träna med ny input på mitt eget tänk, då det känns som att vi har fastnat en del.

Fick även med mig en del tänk för Emils träning framöver, känns dock som att jag kommer flåsa igenom hans träningspass – om jag ska springa så mycket som Richard rekommenderar med den typen av hund, tur att jag kan be Joel ta det, eftersom det är hans hund 😛

Nemi hemma igen

Under helgen har vi haft lille powder puff tiken Nemi här hemma. Så mycket socialträning har det varit för hennes del, hon fick även följa med igår på kursen och sitta och gossa (inte helt frivilligt, men gav med sig) med andra deltagare.

Igår på kvällen åkte hon åter hem till sin matte Åsa.
Åsas son flyttar imorgon till Japan, och självklart ville han därmed mysa lite med Nemi innan han säger hej då till familjen.
Stort lycka till på din resa Hjalmar!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s