Lilla svägerskan på besök för att passa sin cirkushund


Natten till igår hade vi Joels syster på besök – spralliga och glada Molly på 3 år!

Det var första gången Molly skulle sova borta så självklart var det lite spännande.

Så i torsdags var det pannkaksbak, pippi visor och bus för fulla muggar här hemma. Efter pannkaksmiddag, varm choklad med grädde, godis och chips låg Molly nöjd och sov på soffan, och jag med en stor värkande mage! Plötsligt kände jag mig gammal som inte kan äta vad som helst utan att känna att det är på väg upp igen.

Pelle kallas sällan Pelle av Molly – utan Cirkushunden. Det bestämdes att när Molly är här, är Pelle hennes hund, och absolut hjälpte det när Molly vaknade under natten och saknade sin mamma.
Pelle kröp tröstande upp i sängen, och Molly låg och klappade på Pelle tills hon somnade om igen.

På promenaderna var det minsann Molly som skulle gå med Pelle. Joel tog Emil, och jag Jippo.
Molly var inte riktigt säker på hur hon skulle hantera kopplet, utan höll längst ut, och var säker på att kopplet skulle vara sträckt.
Pelle som sällan går i koppel var minst lika osäker på sin uppgift, och sökte sig in vid min sida. Så med Pelle vid min sida, gick Molly två meter bakom med sträckt koppel så Pelle mellan varven fick kämpa för att hålla sig i position med mig.

Ansvarstagande 3-åring!

Igår var det dags för en ny klippning av Emil, och under tiden satt Molly nöjd på golvet och borstade sin Cirkushund, så fin han blev!

Vi hann även besöka två zoobutiker under Mollys besök, och mest spännande var självklart kaninerna, men inte glömde hon bort sin cirkushund under tiden. Oavsett vad vi tittade på i butiken så sprang hon då och då tillbaka för att titta till sin platslagda cirkushund så han mådde bra.

Hundarnas syn på Molly

Pelle är van vid barn, och fann sig i läget. Att Molly ibland borstade hans päls åt fel håll, eller kramade runt hans hals var inga problem. Han ligger där han är lagd, men med en uppmärksam blick på mig för nästa kommando.

Emil tycker att barn är en bra uppfinning, de tycker nästan det är lika kul att mata honom som han tycker det är att äta! win-win situation!
Att de ska ta i honom är dock inget Emil uppskattar, utan försvinner snabbt därifrån, för att ställa sig och se om de har något mer ätbart inom räckhåll.

Jippo förstod inte alls vad det var för liten pryl! Ett konstigt kroppsspråk, och som ofta gör ljud och skutt av sig går inte att lita på.
Samtidigt som han försöker att göra det bästa av situationen och busa bäst man kan. Fick dock lite känslan av Baloo och frasen ”men baloo – varför knockar du dina elever?”. Jippos intensiva lekar och dåliga kroppskontroll är kanske inget att kombinera med en 3-åring.
Men trots det gick det bra. Jippo fick dock vara mycket ifrån Molly, och stor tid fick han ägna på tomten, vilket han dock inte såg ut att ha något emot.


Annonser

2 svar

 1. Ida

  ”Emil tycker att barn är en bra uppfinning, de tycker nästan det är lika kul att mata honom som han tycker det är att äta!”

  Haha, oj vad jag skrattade när jag läste det XD

  10 oktober 2010 kl. 09:34

  • Agnes Mohlin

   Det stämmer ju rätt väl 😛

   11 oktober 2010 kl. 10:29

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s