Aktiva hundar? Inte riktigt!Emil i den älskade bilen!

Denna morgon var som vilken morgon som helst.

Joel går upp strax innan 6 för att göra sig klar för jobbet.

Så när hans väckarklocka ringer klär han på sig och tar Emil under armen och går ner på nedervåningen. Anledningen att han tar honom under armen är enkel, Emil går inte själv! Enligt Emil är det på tok för tidigt för att lämna den varma sängen!
Väl på nedre planen i huset sätter Joel ner honom på golvet för att själv borsta tänderna och göra sig klar, under tiden springer Emil antingen upp och lägger sig i sängen igen, alternativt bäddar ner sig i hundkorgen i hallen.
När Joel är klar får han återigen ta Emil under armen och gå ut till bilen, dit kan ni glömma att Emil går själv – det är ju kallt!
Att han skulle vilja gå en promenad eller ens göra ifrån sig på tomten finns inte heller som ett alternativ, yrvaken och frusen tar han inte ett steg på eget initiativ, och ännu mindre utföra några behov.

Så in i bilen, där Emil vill ligga i Joels knä fram tills dess att passagerarsätet är varmt och mysigt (japp, Joel sätter på stolsvärmen till Emil).
Inte ens när de kommer fram till jobbet klockan 7 vill Emil gå ut, utan ligger kvar på sitt varma säte (där Joel lagt ut både liten fluffig bädd och en fleecefilt).

Lagom till Joels fika runt 9 kan Emil tänka sig att gå några steg utanför bilen för att kissa, men något mer väntar han med till lunch då han har börjat fungera.

.

Samtidigt hemma


Sökträning med Emil 2008?

Jag går upp runt 8-9, Jippo som fortfarande är 8-månader är den som är någorlunda pigg eftersom han är nödig. Pelle tittar på mig och skulle absolut kunna tänka sig att sova några timmar till.

Då jag själv inte är någon morgonmänniska släpper jag ut killarna på tomten det första, och går en morgonrunda runt 10. Det är inte ovanligt att Pelle skippar tomtkissningen, utan väntar till promenaden istället.

Och detta är våra aktiva hundar? Känns lite underligt att det är samma hundar som presterar upp till VM nivå, och tävlar aktivt nationellt i flertal grenar.

Aktiva hundar – ja absolut, men efter klockan 10!

Annonser

2 svar

  1. joel

    Hahahaha

    14 oktober 2010 kl. 11:49

  2. Emil är allt bra knäpp! Han har det bra som har en Joel som tar hand om honom. Vilken lyx!

    14 oktober 2010 kl. 12:11

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s