Domarkonferens 2010!


Nyligen hemkommen från årets domarkonferens. Trött och slut i huvudet efter att fått de nya reglerna inpräntade i skallen.

En mycket nyttig helg där bland annat Johanna Allanach fanns på plats för att dela med sig av de Danska reglerna, som de Svenska från och med 2011 kommer att likna väldigt mycket.

HTM-Pelle!

Jag känner mig betydligt tryggare med de nya reglerna, och det känns helt klart som att freestyle-Sverige kommer att ändras till det bättre!

Många diskussioner uppstod om tolkningar och vad de nya reglerna säger, men det är väll tur att inte alla tänker likadant?

Under gårdagen var det även föreläsningar av SKK om moral och etik, även Sara Mårtensson (domare, tävlande och till yrket polis) talade om vad lagen säger, intressant att höra vad de båda hade att säga om saken, och vad de rekommenderar som lösningar, vilket vi även fick diskutera i grupp.

Dagens arbete bestod främst av provbedömning utav både freestyle och heelwork to music (som blir en officiell freestylegren 2011!). Vi gjorde det i grupp (varav jag fick den fantastiska gruppen av Renata, Lina och Marie), och kom för det mesta mycket väl överens, men mycket tycker jag att diskussionerna stärkte kunskapen av var jag plussar på, samt drar av.

Stockholmsmässan kommer att arrangera den första tävlingen med dessa regler, dock blir det inofficiellt eftersom reglerna träder i kraft 2011. Jag kommer då att delta med Pelle har jag bestämt mig för. Emil får stanna hemma då inomhus/mässmiljö inte är hans starka sida, även om han är kvalificerad att delta.

Men nu är jag allt för trött för att blogga mer, även om mycket mer skulle kunna sägas om helgen.

Men som sammanfattning – stort tack för denna helg och allt som den innebar!

 

 

 

Annonser

6 svar

 1. Ska bli spännande att tävla efter de nya reglerna! Kommer nog vara förvirrad ett tag dock 😉

  24 oktober 2010 kl. 20:46

  • Agnes Mohlin

   Jo det är man! haha! Men jag är övertygad om att när alla domare och tävlande lärt sig de nya reglerna så kommer allt utvecklas till det bättre!

   25 oktober 2010 kl. 15:04

 2. lite nyfiken på moral och etikfrågorna ni pratade om, särskilt om Sara hade något att tillägga eftersom hon är polis? vad pratade ni om då? 😛

  26 oktober 2010 kl. 21:50

  • Agnes Mohlin

   Pratade mycket om intriger och främst fokus lades såklart på lösningarna.
   Alla grupper hade olika tankar.
   Sara pratade mycket om hur man löser och om anmälan är svaret eller inte, och även där var alla olika inställda till om anmälan är bra eller inte i vilka lägen.
   Så framförallt var det diskussioner, och där ger ju sällan några konkreta svar, eftersom alla har en personlig uppfattning.

   26 oktober 2010 kl. 22:53

 3. (förresten så vet jag inte om du svarar mina kommentarer, gör du det härpå din blogg för jag får aldrig någon mail om att du har svarat i så fall. Men du kanske inte svarar hahaa) 😉

  26 oktober 2010 kl. 21:50

  • Agnes Mohlin

   Tror du måste klicka i att du vill ha svar via e-post, annars får du inte svar.
   Jo jag försöker att besvara de flesta kommentarerna 😉

   26 oktober 2010 kl. 22:54

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s