Jippo+klicker=resultat!


Med lite ny motivation efter freestylekursen jag höll i helgen, följde jag igår kväll mitt eget råd.

Jag och Joel satt och slökollade på dumburken under kvällen, och under varje reklampaus var det hundträning. Det blir precis lagom långa intensiva pass.

Så Jippo fick sin del med operant inlärning (klickar utan någon muntlig hjälp eller visan).Vilket fungerar toppen på Jippo! Han sitter stilla och fokuserar sig men med lagom mycket motivation. Troligen då klickern är ett väldigt asocialt träningsredskap, och då han är överdrivet social så är det nog det som är knepet.

Så det kommer bli en hel del operant inlärning för Jippos del framöver, för att därefter försöka plocka över sinnesstämningen även till den resterande träningen, då jag inte enbart vill använda mig av klickern (mycket just för att det är så asocialt som det är).

Igår tränade vi ”inte?” (han skakar på huvudet), och snart är det dags att lägga på kommando då det börjar sitta!

När ”inte?” sitter ska vi börja med motsvarigheten ur mänskligt perspektiv – ”eller hur?” (nicka). Även lite tassrörelser ska klickas in.

Bilderna har samtliga den obligatoriska Jippo-tungan. Får se om han växer i den med tiden, för den verkar fortfarande vara lite lång för munnen 😛

Annonser

2 svar

 1. ulf

  Hej Agnes. Jag skojade lite med dig och några andra hundkändisar i min blogg idag. Med hjärta vill jag säga för jag är så djupt impad av vad du kan göra tillsammans med dina hundar. ”Upptäckte” dig när jag skrev till din mamma, som jag beundrar mycket, när jag tog hand om min Nelson som då var en 9 månaders schäferhanne utan social träning. Den sociala biten att få en hund att bli trygg och stabil är jag bra på men när jag ser dina övningar inser jag verkligen vad jag inte kan. Men inspiration ger du och vi tränar så bra vi kan Nelson och jag.
  Hälsa gärna på nån gång på Team Nelsonbloggen
  Ha det gott// Ulf

  02 november 2010 kl. 12:28

  • Agnes Mohlin

   haha, inget ont taget 🙂 Länkar även vidare härifrån

   02 november 2010 kl. 13:12

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s