Jag måste överdriva!


Oavsett vad jag sätter mig in i så verkar jag inte kunna låta bli att överdriva!

Freestylen
Jag startade freestylen med en nybörjarkurs och det resulterade att jag två år senare var Svensk ungdomsmästare i klass II, och två år efter det regerande Svensk mästare.

Samma sak tycks dock gälla oavsett vad jag pysslar med.

Växterna
Växtintresset kom, och ett halvår senare letar jag ställen i huset där man kan trycka in ytterligare någon kruka för den nyinköpta plantan, de flesta fönster råkar nämligen vara proppade, och på golvet står stora palmer.

Ljusen
Jag smälte för något år sedan stearin över en vinflaska för att få det där Italienska utseendet (det härstammar säkerligen någon annanstans ifrån, men jag förknippar det med Italien), och ja… Se bilden till höger hur det hela slutade (där ser ni även hur man får in fler småplantor/sticklingar i huset utan att ta mer plats). Man ser även två av akvarierna, och också blev ett litet intresse och nu finns fyra akvarier i huset.

Städningen
Idag tänkte jag städa lite här hemma, och det hela resulterar i att jag möblerar om i köksskåpen, tvättar fönster, torkar hyllor i hela huset, tvättar, hänger väggdekorationer, frostar av frysen, skakar mattor och gick bananas!

Jyckarna fick roa sig på tomten under tiden jag röjde inne, och lycklig för det var Jippo i alla fall!
Plastkrukor (sådana man får blommor i när man köper dem) är det roligaste som finns. Så i två timmar kunde jag se honom genom fönstret då han kastade krukor till (och på) sig själv.

Både positiva och negativa delar kommer med denna vana. Jag har riktigt kul på vägen, men det kan bli rätt så dyrt, och tar all min tid!

Vid närmare eftertanke
När jag funderar så har jag fungerat så här hela livet.

Som tonåring städade jag sällan rummet, men när jag väl gjorde det så var det allt! Och inget stod där det gjorde i början utan hela rummet möblerades om.

Samma gällde mitt dåvarande smådjursintresse och ett tag var jag väll uppe i nästan 20 tal djur i rummet. Alla mådde toppen och hade fina rymliga burar med mycket leksaker och saker att pyssla med. Med en voljär på två meter, terrarium på 500 liter och stora råttburar hade jag inte mycket plats kvar. På bilden ser ni min gamla GP-råtta Sessan på närmare 2 kilo, samt hanen Elvis av samma art, som jag nappade upp.
Sessan kan man tacka för mycket, då hon var en av de djur jag började träna. Apportering, snurra på bakbenen, upp i famnen, gå och lägg dig och inkallning var bara några av de trick hon kunde.

Annonser

5 svar

 1. Vill du att man ska hjälpa dig ställa diagnos på det här? 😉
  Nä skämt åt sido , kul att du är så driven!

  18 november 2010 kl. 18:31

  • Agnes Mohlin

   Som sagt medför det både positiva sidor och negativa 😛

   18 november 2010 kl. 20:29

 2. Jag håller med Michelle! Kan man inte få lite av din energi? :-p

  19 november 2010 kl. 18:46

  • Agnes Mohlin

   Haha den kommer och går, men är ofta ordentligt insnöad på något speciellt område.

   20 november 2010 kl. 12:37

 3. Jo, du…. jag vet några rum som skulle behöva grovstädas inkl djup (?!) dammning *. Och några blommor (2,5 stycken) som har ett strängt behov av omvårdnad…. 😉

  * Verkligen bra kombination med en dammkvalsterallergiker till hund (plus mkt lat matte).

  20 november 2010 kl. 15:51

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s