Inse dina svagheter!


Flatten - jag menar BCn Jippo

Ett ämne kanske inte helt nytt inom hundvärlden.

Detta ständiga tjat om alla felfria hundar därute, och alla hundexperter i varje buske, som kan omvandla varenda jycke till en dröm.
Självklart tror jag att de flesta problem kan lösas, och ofta är det enklare än man trott. Jag har själv haft ”problemhundar” hemma för omskolning för att föraren själv ska få det något enklare att hoppa in i sin träningen och upprätthålla det hela.

För bara något år sedan gav jag mig in i de flesta diskussioner och argumenterade om metoder, rasval folk redan gjort, vad som är ”bra” vardagslydnad, och hur man ska gå till väga för att nå sitt mål. Vilket jag i dagsläget känner var rätt onödigt gjort av mig.

Numera lägger jag inte krut på hur andra tränar och tänker, ”live and let live!” Frågar någon svarar jag självklart som jag tycker, men att för intet dra upp diskussioner som kan trampa folk på tårna känns lite onödigt.

Jag – precis som alla andra där ute har vissa problem eller störningsmoment med jyckarna mina.
Emil som har sådana problem med folk, och därmed larmar för minsta lilla. Jippo som snarare beter sig som en flat än en BC, och Pelle som börjat få lite pensionärsvanor (han heter inte ”hundarna”, utan måste ropa ”hundarna och Pelle” för att det ska gälla honom, han har även vid 7 års ålder öppnat sovrumsdörren).

Ingen hund är perfekt, utan alla har de något som behöver jobbas på. De är väll ”hundliga” (kändes fel att säga mänskliga) de med, och precis som oss har de både styrkor och svagheter.

Med detta inte sagt att jag inte diskuterar vardagslydnad, tankar och allt där kring med mina vänner och familj, självklart gör jag det! Det är så jag kommer vidare, genom utbyte av tankar, bollplank och höga spekulationer. Och ofta lär man sig nästan mer när man är oense!

I slutändan tror jag på min hundträning, både i vardag och tävling, och för mig har det fungerat! Jag går med Pelle lös på centralen och är Svensk mästare i grenen jag pysslar främst med, men det ger mig inte rätt att säga att andra gör fel eller tar fel beslut.

Live and let live – hur svårt kan det vara?!?!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s