Min söta mor!


Rara mamma

Efter gårdagen då min mor och Lasse var över och filmade liten Jippo så såg jag idag ett mail av henne.

"Hej!
Jag var så koncentrerad på det vi skulle göra att jag glömde säga om det jag såg.
Mattarrangemanget var inte direkt något estetiskt men desto mer nödvändigt drag, det
förstår jag.
Desto bättre tyckte jag om gardinerna i köket och gillade även ditt arrangemang med
borttagna skåpsluckor där i köket. Blomsterlådan kommer nog bli jättebra men katterna kommer
kanske inte jubla lika mycket -  eller lägga sig mitt i lådan.
Kul att du bryr dig om inredning nuförtiden!!! 
Har ni finfint väder nu? Här är det fortfarande mest bara blåsigt.

 Puss min älskling och tack för att du ställde upp förut idag."

.

Jag älskar att min mor är precis lika irrig som jag själv. När man väl pysslar med en sak så kan man absolut ha små tankar om annat, men förmår sig inte att öppna munnen om det för att man är för insyltad på det man gör.

Och lite förklaring på hennes text.
Mattarrangemanget är då vi har stengolv i köket och nu när vintern kommer blir det ruskigt kallt om fötterna samt leder en hel del kyla in i huset. Som lösning har vi därmed kastat ut diverse mattor för att täcka så stor golvyta som möjligt med dessa. Dekorativt?-Nej, Effektivt?-Ja!
Två av köksskåpen har blivit vitmålade både invändigt och utvändigt för att innehålla vinglas, glasskålar och dylikt.
Blomsterlådan… hehe… Ett projekt jag pysslat med några dagar. Men otålig som jag är så har jag haft lite för bråttom och därmed lyckats ha sönder den närmare 5 gånger och därmed både slagit mina tår blå och hällt jord över hela vardagsrummet. Till sist tog Joel över det där med snickeribiten och ordade det på en kvart, så nu står den i fönstret som tänkt.
Och varför fick jag för mig att snickra en blomsterlåda? Hehe, ni som läst tidigare inlägg har nog förstått att jag har en liten grej för växter. Och nu tog krukorna slut! Så detta var väll ett genialiskt drag? Nu får jag plats med ca 10 växter i ett! Men lådor som finns på marknaden är allt för fula, så det blev hemmabygge!
Och se där – nu har jag ju ca 7 krukor tomma – vilket betyder att jag kan inhandla lite fler växter kanske?

.

För övrigt känns det verkligen som jag och min mor har kommit varandra mycket närmre sedan jag flyttade. Visst är det lustigt det där!
När jag bodde hemma gick mamma och jag verkligen varandra på nerverna! Och då vi är precis lika tjurskalliga så kunde vi kriga bra länge.
Nu för tiden umgås jag gärna med min mor. Joel, jyckarna och jag åker ofta över på middagar hos dem, och Lasse och Mamma kommer även över till oss. Det känns alltid lika mysigt.

Bilderna är från mammas och mitt halvår i Kenya 2007.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s