Resultatlistorna från NM


Nu har jag fått hela resultatlistorna från NM. I freestylen hittade jag mig och Pelle sist i listan. När jag såg det förstod jag verkligen inte varför.

Jag fick prata med två av de tre domarna och fick där höra att de ville ha högre svårighetsgrad.

Det är tokigt det där. Förra NM ville de se program som flöt, och svårighetsgraden var inte lika viktig då utan det skulle bara vara en fin helhet.

I år ville de ha program med hög svårighetsgrad och flytet var mindre viktigt.

Dessutom räknade de lite tvärt emot Svenskarna i skall. I Sverige bedömer man mer efter moment hunden skäller i, dvs skäller hunden i ett moment är det knappt att man får neddrag alls.
Pelle skällde under ett moment i helgen, men istället för att räkna tid hunden skäller eller antal moment så räknade de antal skall. Och då Pelle har ett mycket intensivt skall när han väl skäller så var det mycket neddrag vi fick därmed, även om det bara var under ett fåtal sekunder.

Roligt tyckte jag dock att freestylen var otroligt jämn. Det skiljer 3 poäng mellan placering 1-12.

Lade även märke till att domarna skiljde sig en hel del i bedömningen (så även i HTM), där dagens favoriter skiljde dem totalt bägge dagarna. Även så finalisterna som skulle varit nästan det omvända (med guld till Lina) om resultatet hade nollställts till finalen.

Freestyle:

När jag såg resultatlistan för heelworken så kändes det lite surt! En placering under finalplats svider lite! Kommentarerna från domarna i HTM var att programmet kändes för kort. Dock hade de inte hittat en enda miss eller fel i det, så det var lite kul i alla fall. Återigen var det hela jämnt med 4 poäng mellan placering 1-12.

HTM:

Kommande år kommer Pelle och jag troligen att satsa mer på HTM än freestyle.
Vi tänker självklart ta vårt freestylechampionat nu när det kommer, men SM och landslag satsar vi nog mer på HTM än freestyle.

I Freestyle kommer jag satsa, men med ny hund! Lilla Jippo kommer nu igång i den grenen och förhoppningsvis sopar vi lite banor under kommande år. Dock blir det självklart inget landslag i år, jycken har inte ens fyllt 1 år än, men se upp lagom till 2012!

.

VM 2011

Än vet vi inte hur det hela ser ut eller vilka som kommer att få åka. Dock har jag inte bestämt mig heller för om jag vill åka.
Där får tiden sudda ut alla frågetecken och mer kommer att avslöjas allt eftersom jag något vet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s