Små svägerskor på besök!


Igår till idag sov mina små svägerskor över hemma hos Joel, mig och alla djuren.

Ellen 6 år och Molly 4 år kom tillsammans med Joel in på jobbet igår och åt glass under sista timmen jag jobbade. Därefter begav vi oss hem till alla djuren.

Tjejerna blir stora i ögonen som om de var i en zoopark när de kommer innanför dörren. Hundarna ska hälsas på, katterna ska gosas med och akvarierna ska undersökas riktigt noga!
När kvällsrutiner kommer med matning av djuren kan ni ge er på vilka som ställer ner skålar till hundarna, tittar när Axolotlarna (vattensalamandrar) äter maskar (de ville inte ta i maskarna så själva matningen skötte Joel) och tappar hakan när de ser hur högt katterna hoppar när de ska upp till skålarna högst uppe på kattklösen.

Tjejernas djur

Förra gången som Molly var på besök bestämdes det att Pelle är Mollys hund när hon är hemma hos oss. När Ellen fick nys om detta var självklart även hon på hugget om eget djur, och då hon fäste sig otroligt vid katten Loppan så bestämdes det att Loppan var hennes katt under hennes vistelser hemma hos oss.
Detta var verkligen inte Loppan emot då hon är otroligt kelen och uppskattade Ellens uppmärksamhet stort och tog tillfälle i akt att bli kliad, busad och myst med i timmar!

Tjejerna är otroligt demokratiska och pedagogiska med djuren! Säger en av systrarna att de tycker mest om ett djur, kommer snabbt den andre in och tycker mer om det andra. Inget djur ska vara utan uppmärksamhet och alla är lika fina!
Inte heller känner jag att jag måste hålla koll på hanteringen med djuren, de klappar fint och ett djur som lämnar knät eller platsen är tjejerna införstådda med att det djuret vill ha lite ensam tid ett tag, likväl ett djur som krypit undan för att lägga sig till ro.

Barn är bra aktiva!

Med tjejerna i huset hinner vi med otroligt mycket på en dag! Våffelbakning till frukost, morgonrutiner för hundarna, kurragömma inne, kurragömma ute, kull, biltur till inte en- inte två- utan tre zoobutiker (!), köttbullelunch (lunch är något vi sällan äter på helger), kolla barbie-film, äta ostkaka, och en hel del bus däremellan! Men vid 6-tiden var det dags att åka hem för att hinna äta och komma i säng någorlunda i tid.

Vi har haft ett otroligt mysigt dygn och tillsammans har vi fyra kommit överens om att nästa gång kör vi två nätter! Vi ska bara hitta en helg där jag inte jobbar och tjejerna inte har inbokade aktiviteter.

Kameran är sedan två veckor utlånad till Joels äldre syster som är i Thailand, så ni får nöja er med suddiga mobilbilder…

Annonser

Ett svar

  1. Vad fin den nya hemsidan är. Inte lika plottrig. Bra jobbat!!

    21 mars 2011 kl. 15:29

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s