Tävlingsdebut, tre pallplatser, cert och 2 uppflyttningar!


Vilken dag!

Gårdagen bjöd på mycket härligheter!

Till att börja med så kan jag berätta att mina små svägerskor bott hos oss under helgen. Ellen 6 år och Molly 4 år. Därmed har vi fyllt dagarna med påhitt både med och utan hund.

Söndagen spenderades på Bro-Håbo BK med freestyletävling så det stod härliga till!

Jag hade under dagen tre starter, varav två var med Pelle och en med Jippo.

Pelle på plan…

Honom startade jag klass III freestyle där vi tog hem en 2:a placering och cert poäng.
Freestylen går till precis som många andra hundsporter att man måste få X antal poäng (i freestyle ett snitt på 7.5 poäng av 10 i de tre bedömningspunkterna) vid tre tävlingstillfällen i den högsta klassen, hunden blir då så kallat champion.
Pelle har nu bemästrat denna svårighetsgrad vid två tillfällen (av våra två starter sedan detta infördes), och har därmed ett resultat kvar för att få lägga till den fina titeln ”freestylechampion” i sitt namn.

Pelle fick även starta heelwork to music, åter klass 1 då vi där satsar på HTM-diplom i klassen (samma där – tre starter över x poäng i klassen). Han fick sitt andra resultat även där, och är även i den klassen ett resultat ifrån diplom.

Lille Jippo

Jag älskar grabben, med honom har ordet roligt inga gränser!

Jippo fyllde 1 år i februari, och minst sagt fortfarande har myror i brallan!

Tillsammans debuterade vi under gårdagen i klass I freestyle!

Han är en riktigt glädje att träna och efter gårdagen uppenbarligen även att tävla!
Med mina två äldre killar kan jag inte agera fullt så mycket som jag skulle önska. Pelle blir tokig och hamnar i skall, och Emil har jag fullt upp med bara att få honom att prestera. Men äntligen kan jag visa utåt hur skojj jag tycker det är och skutta bäst jag vill, Jippo tycker bara det är störtkul att jag skuttar lika mycket som han!

Inte nog med att vi hade riktigt skojj på planen (trots värme och störningar) utan det gav även resultat! Vi plockade hem 23,4 poäng vilket gav uppflyttningspoäng till klass II. Vi kom även 3:a av 13 startande i klassen.
Resultaten var långt över vad jag ens kunde tänka mig. Anledningen att jag över huvud taget startade Jippo var att bevisa för lillkillen att tävlingsplan är en kul plats att vara på, och det tror jag att jag lyckades med med råge!

Inte heller tänker jag flytta upp plutten än, vi kör vidare i klass I, åtminstone tills vi plockat diplomet i klassen. Han ska få tid på sig att mogna på planen, precis som i vardag och andra sammanhang så behöver vi växa lite till ihop.

Lägger även ut video som Sabine filmade – stort tack! Bilden har Ina Kolmodin tagit men jag tycker den förklarade vår glädje på planen med skutt från oss båda!

Fler bilder kommer senare i veckan då sängen börjar locka mig till sig… Långhelgen är ju (tyvärr) slut så jobbet väntar under morgondagen då jag förväntas sätta mig i bilen klockan 5:30 – vilken tur att det är Joel som kör och inte jag!

Annonser

4 svar

 1. Michelle

  Grattis Agnes! Extra kul att lilla Jippo visar att han också kan , bådar gott inför framtiden ;D

  25 april 2011 kl. 23:24

 2. Nancy

  Grattis och kul att ni trivs ihop.

  26 april 2011 kl. 09:38

 3. Grattis och så duktig lilla Jippo är 😀

  Kramiz och puss på alla 3 nosar 🙂

  26 april 2011 kl. 11:26

 4. Grattis, grattis!

  26 april 2011 kl. 14:29

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s