Dagens tävling


Idag var det tävlingsdags igen!

Denna gång på Tyresö Hudungdom.

Då de haft problem att hitta domare strök jag min start med Pelle och dömde klass II och III. Klass I fick jag i alla fall starta med ”lilla” Jippo.

Panik ut på plan!

Dock blev det hela lite problematiskt. Under anmälan fick jag start 4 och ställde in mig på det därefter.
Så när första start betredde plan hade jag bytt om och begav mig upp i skogen bakom stugan för att rasta Jippo och därefter tänkte jag värma upp.
Så långt hann jag dock inte… Under tiden jag var i skogen hörde jag mitt namn ropas upp av speakern som nästa start!
I smått panik vände jag på klacken och kallade in Jippo. Dock i samma sekund dök en joggare upp i skogen och då jag vände rätt mot denne så tog Jippo för givet att det var någon vi kännde och glatt sprang han för att hälsa.
Jag kallar raskt in, men Jippo är redan där. Inte nog med panik, och joggaren precis framför mig så visar det sig även att denne är hundrädd och vi fick oss en utskällning.
Jag bad otroligt om ursäkt och fick kasta mig ner på planen. Tom i huvudet säger jag inget utan drar igång mitt program med en hund som inte fått någon som helst uppvärmning.

Det hela blev lika kaotiskt som vår vändning i skogen, men vi lyckades omvända det till glädje som vanligt, även om det denna gång blev väldigt flamsigt.

Så resultaten blev därefter.
I andra ord ingen uppflytt denna gång. Vi slutade på 22.0 poäng och en 4:e placering av 8 (för den intresserade 6,75 – 7,25 – 8,0. Det krävs 7,5 – 7,5 – 7,5 för uppflytt).

Imorgon är det åter tävlingsdags och vi hoppas på att då ta vårt sista uppflytt för freestylediplom i klass I. Även Pelle kör då i klass III, funderar dock på att gå in och bara träna med någon random låt.

Min tävlingsideologi är dock att de 10 första tävlingarna så tränar man bara – så i andra ord har vi 7 träningar kvar innan vi börjar tävla!
Innan dessa 10 första så känner man inte riktigt sin hund på tävlingsplanen och kan därmed inte kräva några resultat än, får man det är det bara en bonus!

Videoblogga

I dagarna ska jag även (efter förfrågan från bloggläsare) filma inlärningen för att stå på frambenen med Pelle. Så det kommer så fort jag får tid och tillfälle.

 

Annonser

Ett svar

  1. Grattis… 4 placering är väl inte dåligt, med tanke på att Jippo är både ung och nybörjare.

    Fina bilder och ni ser ut att ha så kul, viktigast av allt!

    Saknar lite nya på Emil “Loppan” här också : he.

    Ha det gött. Kramiz

    15 maj 2011 kl. 10:35

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s