Att bo i en flyttlåda


Just nu känns vårt hus som ett lagerhus fullt av flyttkartonger!

Med nästan alla helger uppbokade och flytt den sista september så satte Joel och jag fart tidigt med att börja packa.
Några kartonger om dagen var vårt mål och det har vi nästan lyckats hålla.

Så med halva huset nerpackat så känns det tomt! Några rum på övervåningen ekar och måltider äts i vardagsrummet då köksbordet är nermonterat för att få plats att stapla kartonger.

Allt som inte används regelbundet packas ner, men det blir lite problematik när det är något man söker såklart.

Bland annat ska jag ge ett försök till att hitta min kurs-CD med mixad freestylemusik till kursen på onsdag, som jag vet ska ligga i någon av de 10 senaste kartongerna, det blir ett mindre kul projekt att hitta.

Men snart är det dags att packa upp allt i vårt nya hem vilket bara känns underbart!

Vår nuvarande standardslinga i skogen i Huddinge med hundarna byts ut till rundor längst kanalen i Åkersberga eller skogen en bit bort.
Vi halverar resvägen till jobbet, och får nu en kvarts gångväg till hemmaklubben Österåkers BK. Kanske kommer jag då igång bättre med agilityträningen? Lydnad och freestyle behöver jag ju ingen brukshundklubb till, men agilityn blir svår utan hinder och den träningen blir därmed sällan av.

Det blir även närmre till både Joels och mina familjer, och de flesta av våra vänner bor i norrort. Det känns verkligen som att allt blir närmre och till det bättre!

Det som känns mastigt med själva flytten är dock att flytta alla akvarier! Invånarna är ganska kännsliga för hastiga vattenbyten och det är svårt att frakta akvarier med vatten i då de är tunga nog som det är! Hoppas att de fixar det i alla fall och jag får börja med bara lite vatten i, för att fylla på successivt.

Egna får till våren?

När hela flytten är klar och allt hektiskt släppt har jag även tankar på att kontakta kommunen och titta omkring för att hitta lite mark att hyra och därmed till våren införskaffa en liten grupp egna får!
Vore kul att komma igång bättre med vallningen och ha tillgång till egna får för att träna i min egen takt.
Kontrollfreak och djurmänniska som jag är vill jag gå långsamt fram och aldrig känna att jag tröttar ut fåren eller stressar dem i träningen. Så jag vill ta min träning lugnt och behagligt utan tidspress.
Blir det egna får till 2012 så tror jag nog att jag även får med Annie Björklund på delägande av dem då vi har ganska samma syn på djurvård och hantering, plus att hon kan få sköta klippning av päls och klövar då det var ett bra tag sedan jag gjorde det! Även Danne (Daniel Lindén) verkar mycket intresserad, och idag har vi spånat fram och tillbaka en hel del.
Har även ytterligare tre personer i åtanke med border collies som kan vara intresserade att hoppa in på delägande av fåren.

Det optimala hade ju verkligen varit om man är ett gäng på fåren för att lätta ansvaret men fortfarande känna att man har tillgång.

Jag har allt annat än bråttom med vallhundsprov för Jippos del (nu 1,5 år) men någon gång ska det ju bli av!
Skulle egna får finnas i bilden känns det hela inte fullt så långt bort. För närvarande blir det hela väldigt oregelbundet och dyrt, och därmed måste annan lösning ordnas, och detta skulle verkligen passa mig perfekt!

 

 

Annonser

Ett svar

  1. Vad skönt för er att flytta. 🙂 Hoppas allt går bra 🙂

    19 september 2011 kl. 20:18

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s