Inget SM för oss. Pelle är dopad…tydligen?


Igår fick jag ett samtal från SKK. Någon hade dit ringt in och berättat att Pelle har fått en hormonspruta (kemisk kastrering) och är därmed dopad.

För att ta det hela från början..
I oktober åkte jag in till veterinären med Pelle då han hade problem vid bajsning. Inga större fel hittades på Pelle, men små knölar i prostata fanns. Enligt veterinären var dessa knölar ”egentligen” inte tillräckligt stora för att vara till besvär, men för min egen sinnesro valde jag att i alla fall ge Pelle en hormonspruta för att prostata skulle sjunka undan ifall det skulle vara det som smärtar när han bajsar. Och samtidigt fortsätte vi utreda om det skulle vara något annat som gör ont.
Jag satte även in en behandling för analsäcksinflamation då dessa var fyllda trots att jag tömt dem bara några veckor innan.

Efter detta besök gjordes ytterligare två besök. Under dessa besök gjorde vi böjprover på rygg utan reaktion från Pelle (vilket tyder på att detta inte var något fel på), kollade upp analsäckarna som var tomma och fina, tog prover på urin och sekret från penis m.m.

Inga fel hittades på Pelle som var frisk som en nöttjärna förutom när det kom till bajsning.

Med tiden har Pelle blivit bättre vid bajsning. Han bajsar fortfarande ofta men visar inga tecken på besvär när han gör det. I andra ord var det de små knölarna i prostata som Pelle stördes av, och som troligen fortfarande trycker på lite grann vilket gör att Pelle känner sig bajsnödig.

Jag valde därmed att anmäla mig till SM samt att delta på Agria freestyle cup-finalen vi kvalat oss till tidigare under året. Bägge med stapeln under hundmässan nu i helgen.

Jag fick även besked om att jag fått plats på Agria elit challenge i Göteborg i januari.

Så årets tre största tävlingar skulle vi delta på och under SM självklart försöka försvara vårt SM-guld från förra året.

Tills igår…

Efter att någon ringt (vem har jag ingen aning om) till SKK och meddelat om Pelles hormonspruta och att det är doping.

Jag hade själv ingen aning om att jag dopat Pelle?!?
En kastrerad hund får delta, och därmed har jag inte reflekerat över att en kemiskt kastrerad inte skulle få göra det?

Hur som helst är jag glad att jag fick reda på det nu, och inte efter SM. Hade det gått bra under tävlingen vill man i efterhand inte få reda på att resultatet inte räknas, och sen vet jag heller inte om det är anmälningsbart om jag faktiskt hade genomgått tävlingen (?).

Hur som helst så känns det rätt surt. Jag hade velat försvara SM-guldet samt testat mitt program för internationella domare.
Hade jag vetat om att hormonsprutan var doping på något vis så hade jag självklart tagit till en ”riktig” kastrering istället.

Men nu är det som det är…

Det som stör mig är dock att personen som ringde in detta och uppenbarligen visste om (alternativt tagit reda på) att hormonspruta var doping men inte kontaktade mig? Hade jag vetat detta hade jag självklart inte anmält Pelle, och hade jag fått reda på det efter anmälan hade reserven fått mer tid att förbereda sig för att tävla SM? Samt att jag hade kunnat träna ”endast” tre program istället för fyra.

Pelle får i alla fall vara med på uppvisningarna som planerat, och Jippo får självklart delta i sin klass i Agria freestyle cup-finalen. Det blir nu fem omgångar i finalringen istället för 7 som jag var inställd på.

Men jag har gjort det bästa för min hund, så jag tänker allt annat än tjura över detta.
Nästa år är vi med på nytt, och vem vet – kanske även med Jippo?
Förra årets SM-guld var inte det sista – det kan ni slänga er i väggen på! Och jag gör inte samma misstag två gånger.

Varje resa är en lärorik resa, och detta var helt klart första och sista gången jag ger någon hund en hormonspruta!

Svenska mästare 2010 – utan chans att försvara det 2011

Annonser

9 svar

 1. Det finns tyvärr en hel del människor som ”kommer på” saker efter att de är gjorda. Kastrerade min tik i somras och hade en kompis som sa i efterhand att de inte får tävla på en månad efter att de varit sövda. Finns många sådana konstiga regler som är svåra att hålla koll på – man kan bara hoppas att personerna ifrån faktiskt inte kom att tänka på det i förväg utan kom på det i efterhand när de kopplade veterinär+tävling, annars … så är det otroligt synd och tråkigt att det finns sådana människor. Jag fick lära mig att planera nogrannt när jag ska söva eller halvsöva min hund i fortsättningen för att inte råka ut för att inte få tävla t.ex!

  07 december 2011 kl. 18:29

 2. Benita

  Va tråkigt, synd att denna person inte kunde höra av sig till dig riktigt tragiskt 😦

  07 december 2011 kl. 20:06

 3. FAAN vad tråkigt Agnes! Och vadfan är det för missunnsam människa att göra på detta viset… 😦 Men du har en bra inställning, på’t igen nästa år. Då blir det väl både ett guld och ett silver, eller hur?!

  07 december 2011 kl. 21:19

 4. Tycker det är så fruktansvärt lågt att anmäla sånt och dessutom vara anonym. Så mycket bättre att prata med dig direkt och berätta som det är, kemisk kastrering = dopad. Det är väl inte så lätt att själv hålla reda på alla regler som ska följas….. 😦

  Lycka till i helgen! 😀

  08 december 2011 kl. 00:08

 5. Usch vilken avundsjuk människa!! Skicka den till en grotta i skogen! Tycker dock det låter konstigt att kemisk ska vara doping men kastrerade hundar får vara med. I andra sammanhang där inte kastrerade hundar får vara med är det självklart att kemiskkastrering ska vara doping.
  Skönt att slippa stå där eller efteråt och få detta slängt i ansiktet, nu har du ju turen att du har Jippo att tävla med så du ändå får visa upp vad du/ni går för.
  Pelle får sitta och hejja på er från läktarn 😉

  08 december 2011 kl. 08:23

 6. Arne

  Tråkigt läge men skönt att Pelle mår bättre.

  08 december 2011 kl. 18:46

 7. Avund och elaka människor skulle man skicka till månen, blir här så lack, men nu får komma igen till nästa år.

  Bra i alla fall att Pelle mår bra igen 🙂

  Tasskramiz

  10 december 2011 kl. 09:00

 8. Helena o Tosca

  Vad trist och tråkigt att nån anmäler dig för doping, utan att själv meddela dig. Fegt tycker jag. Hade gärna sett er på tävlingen, var ju där för att få inspiration (vilket jag fick, men hade nog fått ännu mer om ni varit med).

  11 december 2011 kl. 19:03

 9. missunsam, avundsjuk, elak, lågt att anmäla? Snälla någon, reglerna finns där av djurskyddskäl. Hur tänker ni egentligen? Tycker ni verkligen att man ska tävla med en dopad hund?

  12 december 2011 kl. 18:07

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s