Back to reality!


Julen har varit och allt dess julstök och mys!

Detta år hade Joel och jag valt att fira julafton själva här hemma. Mamma och hennes sambo var över en liten stund under förmiddagen men därefter var det bara Joel, jag och djuren hemma.

Under senare kväll kom även Robin, vår gemensamme vän över för att njuta julaftons sista timmar.

Under fyra dagars tid har jag även haft ”jobbförbud”.
Mitt jobbande har under höst och vintern varit närmare 80-timmars veckor så nu kom Joel och jag överens om att datorn ska få vila och jobbarskallen helt enkelt stängas av.
Men det var inte lätt! Jag tycker om mitt jobb och vill gärna sätta mig för att svara mail, boka privatträningar eller marknadsundersöka för nätbutiken.
Men det fick vänta, och från och med idag är jag åter tillbaka! Några strödagar ledigt lär det dock bli även runt nyår.

På tal om nyår

Vi har troligen löst problematiken nu!

Pelle kan förhoppningsvis vara hos min mamma som bor mer eller mindre ute i skogen.

Pelle är raketrädd (ej skotträdd) och ligger lätt och skrämmer upp sig själv när det börjar skjutas.
Emil reagerar inte större och Jippo har än så länge varit för ung för att reagera. Dock vill jag inte att Jippo skulle ta efter Pelle i frågan så jag har dem gärna inte ihop under nyår.

Men med Pelle hos mamma så blir det troligen middag hemma hos oss ihop med ett kompispar, även de har en liten hund med sig.

Lite komiskt hur jag reflekterar över nyår. Sedan tonåren har jag varit så arg på dem som skjuter innan eller efter 12-slaget. Då jag haft reketrädda Pelle sedan jag var 13 år så har jag aldrig riktigt själv accepterat andras förtjusning i dessa ”hundskrämmare till oljud”. Så även som tonåring var det mycket kompromissande under nyår.
Förra nyår spenderade Joel och jag hos mamma, och året innan dess hade vi kalas hemma hos oss i Huddinge, där hundarna kunde vara i källaren med musik på ganska hög volym, vilket gjorde att de inte hörde vad som pågick utanför.

Men visst har du en förkärlek till raketer – självklart skjut på – men endast mellan 23:30-00:30!

Hur löser ni läsare nyår med hundar?

 

 

Annonser

6 svar

 1. Jag är så otroligt bortskämd med min tant som aldrig brytt sig nämnvärt om raketer, skott eller andra höga ljud. Hon kan eventuellt slänga bak huvudet för att titta vad det var som lät. Så jag är som sagt lite bortskämd och behöver inte lägga någon tid på problemlösning på nyårsaftonen.

  Mvh,
  Bella & Nikki

  28 december 2011 kl. 22:13

  • Agnes Mohlin

   Kul att ni tittat in Bella!
   Nikki verkar cool med det mesta!

   29 december 2011 kl. 10:27

 2. Hur vi löser nyår? Som tur är så har vi (eller hunden, rättare sagt :D) inga problem med raketer osv. vilket är skönt! Men jag ställer mig alltid samma fråga: vad skulle vi göra om vår hund hade varit rädd? Vi känner inga som bor på landet där man kunde få åka till då… så VILKEN TUR att Zelda inte är rädd! Men, precis som vi, finns det säkert andra som inte har möjlighet att åka till landet. Vad gör de då? 😦

  Personligen tycker jag att det är fint med fyrverkerier men när jag tänker på vad hundar (som är rädda) måste lida då tänker jag att det _inte_ är värt! Då kan man köpa en DVD med vackra fyrverkerier mm och kolla på den (utan ljud).

  Däremot tyckte jag att det var intressant det du skrev om Pelle, att han är raketrädd men inte skotträdd. Är det vanligt? Jag trodde att alla hundar som är rädda för skott är även rädda för raketer och viceversa… Men vad vet jag? 😉

  28 december 2011 kl. 22:13

  • Agnes Mohlin

   Jo man tycker ju att det hade varit logiskt att om man är rädd för det ena så även det andra!
   Har dock två hundar som säger emot varandra! Pelle tycker fyverkerier är läskiga och Emil är inte jätteglad i skott men fyverkerier går bra!

   Pelles rädsla handlar dock inte om själva panget högst uppe utan det ilande ljudet påväg upp. Ifall det bara smäller gör det inget.

   Vi har tidigare kört en del retrieverjakt, så ”vanligt” skott betyder hämta pippi och är störtkul. Han har även legat passiv när jag har skjutit hagel, och inte heller är det några problem, men raketer tycker han är riktigt obehagligt.

   29 december 2011 kl. 10:26

 3. Här står vi på balkongen vid tolvslaget då Rasmus inte bryr sig 🙂 Men håller med dig om att det borde bara få bara tillåtet att skjuta på dessa tider!

  Gott Nytt 2012

  Kramiz

  29 december 2011 kl. 11:18

  • Agnes Mohlin

   Hade folk hållt sig till tiderna så hade nyår verkligen inte varit några problem! Men nu startade det hela för tre dagar sedan…

   29 december 2011 kl. 11:47

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s