Stabila Jippo!


Under nyår fick Pelle vara hemma hos min mor då han inte alls gillar raketerna.

Emil har inga problem med det så länge det inte är för mycket, så han fick gå prommis vid 20-tiden och sedan vid 03 igen.

Jippo kunde jag inför detta nyår inte svara på då rädsla för raketer normalt kommer först när hunden börjar närma sig två års ålder.

Men underbara hund! Första raketen (tre dagar innan nyår – suck för folk som inte kan hålla sig!) reagerade han på och följde när den far upp mot himlen och smällde av! Hunden tittar tillbaka på mig med öron på topp och ett glatt uttryck som skulle kunna tolkas som ”wow! En gång till!”.

Lagom till 12-slaget på nyår hade Jippo följt X antal raketer och kunde inte reagera bättre! Hade testat gå ut med honom flertal gånger under nyårskvällen och rädsla fanns inte hos honom.

Då vi skulle ner och möta Pappa vid 12-slaget, och som skulle ha med sin malletik som är otroligt fast med raketer så tog jag tillfälle i akt och tog med mig Jippo ner dit jag visste att det skulle skjutas för fullt.

Sicken klippa han är – min Jippo! Han studsade runt i försök att hälsa på både folk och raketer, tur jag för en gångs skull hade koppel på honom!

Såg bland alla raketer även en del kinesiska lyktor – de är så fina!
Tänk om alla hade lagt samma pengar på lyktorna som de gör på raketer, då hade himlen varit så otroligt vacker vid 12-slaget!
Själv köpte jag inga lyktor (och absolut inga raketer!) då jag som vanligt är för upptagen med hund att jag inte hinner ordna med sånt vid 12-slaget.

Önskar jag hade tagit lite bilder, men sånt glömmer jag som vanligt! Så ni får nöja er med en gammal bild på mitt Jippo-trams!

 

Annonser

2 svar

  1. Vad skönt att han tog det så bra. Vi skickade upp lyktor och det är otroligt stämningsfullt att titta på.

    03 januari 2012 kl. 12:41

  2. Vilken fin vovve, som tog allting så bra! Vi hade ett fyrverkeri hemma, men kosmos, som såg det för första gången tog det med ro. Han skällde på det, men var inte ett dugg rädd. Sådana lyktor är ju bra också, väldigt fina, och bra för hundar som inte tycker om när fyrverkerierna smäller!

    kosmosen.blogg.se

    03 januari 2012 kl. 14:52

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s