Rakade! Både border collie och papillon!


Nu har Emil och Jippo fått bli sommarfina bägge två!

Igår fick jag äntligen hem min efterlängtade trimmer! Dock var skäret för litet (eller säger man kort?), så jag får beställa längre till nästa gång. Emils päls går nämnligen inte att klippa med kammarna på maskinen, då hans päls är för ullig och lägger sig därmed. Så Emil får ha täcke nu i en vecka, sen är pälsen lagom lång igen!

Jippo fick sin första nerrakning och vilken skillnad på päls! Den var så mycket enklare att klippa och det var inga problem att ha kam på skäret.
Därav är Jippos klippning längre.

Lägger in en bildbomb så får ni se själva.

Inte helt fel med rakad border collie i alla fall – eller hur?!

Sötdjur!

Annonser

9 svar

 1. Agnes Mohlin

  Tagit bort tidigare kommentarer då det blivit uppenbart vem som sitter bakom tangenterna… Negativitet är inget jag har intresse av på min hemsida och blogg.

  06 april 2012 kl. 17:52

  • Agnes Mohlin

   Men till tidigare kommentatör har jag skickat ett e-postmeddelande till angiven adress. Var det din kan du svara mig där – och var det inte din så är det tydligt vem du är, och jag har tidigare bett dig att lämna mig ifred.

   06 april 2012 kl. 17:54

 2. Hu vad skönt det är när våren kommer och man kan klippa ner pälsen! Humlehunden klipper jag varje vår, men Spunkhunden klipps inte. Fast hon har fällt ur så mycket päls så hon ser nästan klippt ut, ha ha 🙂

  12 april 2012 kl. 10:24

 3. kelpiecarro

  Tycker folk ska få göra som dom själva vill med sina hundar 🙂 Jag har inget intresse av att klippa ner mina hundar, men har inget emot dom som gör det, det är ju deras val. Jag äter själv inte kött, men har inget emot andra som gör det. Vi gör helt enkelt våra egna val eller hur Agnes 🙂 Så strunta i andra och gör det som du känner för! Vi ska heller inte behöva stå till svars för allt vi gör.

  13 april 2012 kl. 22:21

  • Agnes Mohlin

   Tack för dina pedagogiska ord Carro! ”Live and let live”

   19 april 2012 kl. 11:09

 4. Nicole

  Så himlans rätt 😀 haha snygga svansar ^^, har en hund på mitt jobb som fått svansen klippt sådär visst det ser lite lustigt ut men wtf vem bryr sig 😀 Jag ska klippa min lilla rackare snart också har jag tänkt 🙂 Hoppas allt är bra med dig! Kram

  16 april 2012 kl. 10:58

  • Agnes Mohlin

   Roligast blir när de springer. Det blir som en flagga på pinne!

   19 april 2012 kl. 11:10

 5. Helt rätt! Jag gjorde samma sak med min BC förra året, fick många kommentarer om henne då men hon mådde bra och gjorde sitt bästa agilityår någonsin!

  06 maj 2012 kl. 01:02

  • Agnes Mohlin

   Jag skulle vilja ha en ”gilla-knapp” på bloggen för kommentarer ibland 😉

   06 maj 2012 kl. 14:57

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s