Tävlingar – för mig och kursdeltagare!


Idag bar det av till Tyresö HU, och dagen hade flera mål!

Det skulle dömas, tävlas och på plats hade jag även ett bord med lite produkter från butiken!

Alla mina tre hundar skulle ut på planen i heelwork to music! Två i klass I (Jippo och Emil) och en i klass II (Pelle).

Först ut var Jippo.

HTM-debut!
Han gick bra – men kan bättre. Programet startar med ca 3 meter baklängesgående i fot, 3 meter sidosteg till höger i fot och snurrar på stället till vänster i fot. Framförallt på sidostegen hamnade rumpan ut – vilket känndes synd då han normalt gör det så snyggt. På bakåtgående hamnade rumpan under (ville sätta sig) och jag blev lite skraj att trampa på honom i.o.m detta. Resten satte vi någorlunda som tänkt.
Han är ju en klippa och SÅ ROLIG den hunden!
Resultat: 23.85 poäng och klassvinst
Utförande: 7.6 p
Programmets planering och kvalitet: 8.0 p
Tolkning av musik: 8.25 p

Därefter Emil

HTM-debut!
Emil är ju som Emil är. Min lille popcorn-skalle! Men jag måste säga att hans attityd var super idag! Ofta går Emil antingen för lågt i stress och motivation, och sätter då nosen i backen och stirrar på omgivningen. Alternativet är han för högt och jag har en hund som gör ”pudel-fnatt” runt- runt- runt planen. Men idag skötte han detta riktigt bra!
Positionerna var ju lite halvdanna och han pendlade ganska mycket dock, vilket gjorde att han föll på målsnöret precis. + 0.25 i utförande och + 0.05 i planering och +0.05 i musik så hade vi varit uppflyttade.
Men inga poäng i världen får mig att bli lika nöjd som en härligt motiverad Emil!
I andra ord resultatet
Utförande: 7.25 p
Programmets planering och kvalitet: 7.45 p
Tolkning av musik: 7.45 p

Sist ut med Pelle

Pelle gjorde sin debut i klass II då han tagit sitt HTM-diplom i klass I förra året.
Med låt från ”muppet-show” (det passar väll oss?).
Dock gjorde jag tabbe och (som jag säger på kurs att ni verkligen inte ska göra!) hade en klänning jag aldrig tränat i. Denna störde Pelle i positionen ”mitt” (mellan åt fel håll) och därav pendlade han i och ur den positionen. Lättstörd som Pelle är blev han även något frustrerad över detta. Lite improvisation senare var vi vidare, men det blev rätt hackigt. Han hade även problem att hitta in i positionen ”west” (framför förare), vilket innebar ännu mer trassel.
Det gjorde att även Pelle föll på målsnöret då 0.1 poäng i utförande saknades och 0.05 i planeringen.
Nåja – att känna att vi kan göra det bättre (om jag som förare inte tabbar till det) är inte fy skam.
Totala poängen 22.35
Utförande: 7.4 p
Programmets planering och kvalitet: 7.45 p
Tolkning av musik: 7.5 p

Sicka underbara grabbar jag har!!!

.

Men förutom min tävling så fanns även några ”gamla” kursdeltagare på plats!

Stort grattis till Sofia Wickman med sin mellanpudel Lisa! De gjorde idag sin debut i freestyle klass I och knep 22.8 poäng och uppflyttning till klass II! (freestyle grundkurs Huddinge HU sommaren 2011)

Stort grattis till Elna Karlsson och parson russel terriern Bonzo som gjorde en super prestation i klass II freestyle. De föll på målsnöret i utförande. Både planeringen av programmet och tolkningen var såå bra (Björks ”it’s all so quiet”)! Nästa gång tar ni det – detta prog. är så bra! (freestyle intensivhelg Sandviken BK våren 2011 (?)).

Även lydnadsgratulation!

Stort grattis Ann-Marie Engdahl och lilla border terriern Voffa till förstapris i lydnad klass I!
De gick sin nybörjarkurs i januari och tog idag hem sitt förstapris! Intensivt härligt ekipage som jobbar superfint ihop! Om det blir LP1 eller start i klass 2 väntar jag med spänning att se (vet att tvåans moment är under inlärning redan). Stort GRATTIS!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s