Om mig

DSC_0067Mitt namn är Agnes Mohlin Tegelstam. Jag är boende ute på landet i Åkersberga, ihop med min man, dotter, två hundar, två papegojor och två katter.

 

Min uppväxt och nuvarande liv

I hela mitt liv har hundar funnits omkring mig. Mina föräldrar Memea- och Tomas Mohlin, har sedan ca 30 år tillbaka haft hund som yrke. De har aktivt tävlat upp till SM i lydnad, brukssök och agility med flertal av sina hundar.
November 2013 gick min far bort efter närmre 10 år med cancer.

Under uppväxten hade vi främst rottweiler och flat coated retriever hemma. Min fars flat – Basil, var den första hunden jag började träna. Vid 7-års ålder debuterade jag med honom i lydnad och agility på hemmaklubben Österåkers BK.

Vid 10 års ålder kom vår första Border Collie – Archie.  Med honom började jag träna agility. Jag började även arrangera agilitytävlingar – både på brukshundsklubben och i stallet med hästhinder. Att en tävlingsmänniska fanns i mig gick inte att förneka.

2003 föddes Pelle, en Border Collie efter vår tik Maja (Kelligårdens Extreme Easy). Med Pelle blommade mitt riktiga hundintresse upp, och med honom tog jag hem SM-guldet i freestyle sju år senare.
Vi har även deltagit på totalt fyra Nordiska mästerskap och två världsmästerskap i freestyle och heelwork to music.

Gymnasiet gick jag med djurvårdsinriktning på Säbyholms Naturbruksgymnasie. Dock med sabbatsår som spenderades i Kenya, där jag studerade Samhällskunskap, med inriktning på U-landsperspektiv.

 

Mina utbildningar

Utbildad djurvårdare (treårig utbildning på Säbyholms Naturbruksgymnasium, student 2009)
Ledarutveckling steg 1 (via Studiefrämjandet, godkänd 2009)
SBK-light instruktör (Instruktörsutbildare Christian Lewander, godkänd 2009)
Domare freestyle (Domarutbildare Bibbi Berglund, examinerad 2009)
Freestyleinstruktör (Instruktörsutbildare Yvonne Öster, examinerad 2010)
Mentalkunskap steg 1 (Instruktör Ammie Hultin, via SBK/SHU, godkänd 2010)
Tävlingsledare freestyle (Handledare Rolf Gustavsson, examinerad 2010)

1240477_10151839414710365_178995657_n